zaterdag 29 juni 2019

Een huwelijksvaart.......

Vandaag is de dag van de trouwerij van mensen die wij niet kennen. Dat is wat een vreemd gevoel! De vader van de bruid kennen we dan wel en die heeft ons ingehuurd. Wij varen zijn dochter en schoonzoon naar Gammalrud een feestlocatie gelegen aan het Viken.
We zijn er de gehele dag een beetje mee bezet. Vanmiddag hebben we eerst de boot helemaal schoongemaakt en opgepoetst en tegen vieren vanmiddag hebben we de boot vervaren naar een aanlegsteiger waar de bruid met haar mooie trouwjurk goed kan instappen . Voor dit officiële gebeuren, het vervoeren van het bruidspaar, heb ik even mijn matrozenpak aan getrokken wat ik twee dagen geleden bij de Lindex heb gekocht. Suzanne heeft het vanochtend goedgekeurd, dat is fijn nu hoef ik me er niet meer druk om te maken.



 Omdat het best wel hard waaide heb ik de hoed ingewisseld voor een cap, bang om hem kwijt te raken.
De Sinnestriel ligt er prachtig bij! We hebben hem helemaal opgepoetst en in de was gezet. De kapitein is helemaal tevreden en dat zegt wat!


 En daar is het bruidspaar dan. Een prachtig stel mooi uitgedost. De bruid dook snel het roefje in bang dat haar mooie kapsel door de harde wind overhoop zou worden gehaald. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zo onder de indruk was dat ik bijna zou vergeten foto's te maken. Ik vind het ook wel mooi dat de bruidegom zich bekommert om het bruidsboeket. Eenmaal aangekomen op de feestlocatie stond hij met het bruidsboeket in de hand en moest de ceremoniemeester hem daar even op attenderen. Wat een zorgzaamheid denk ik dan, prachtig!...

 De bruid en bruidegom gaan in het roefje mooi tegenover elkaar zitten om wat dingetjes van de dag met elkaar te bespreken. Af en toe leg ik even contact maar ik laat dit rustige momentje ook mooi even bij hen. Uit ervaring :-) weet ik dat zo'n dag een dag vol indrukken is.
 De bruid ziet er echt prachtig uit!
 Wanneer we bij Gammelrud aankomen en we een beetje in de luwte geraken gaat het bruidspaar in het roefje staan zodat ze hun gasten,die zich hebben verzameld op de walkant, kunnen zien.. De wind komt uit het westen en Gammelrud ligt aan de westkant van het Viken.Dus bij aankomst op de feestlocatie was het water veel minder onstuimig dan tijdens de vaart.
 Daar staan ze dan en de landing verliep perfect.Het paar werd verwelkomd met een vierwerf hoera! In Zweden roepen ze geen drie keer hoera maar vier keer. Ik heb maar even mee geroepen ook al ken ik ze niet.... (Iemand geluk toeroepen kan nooit fout zijn toch...)
De bruidegom nog steeds met het boeket....lekker gender neutraal
Er waren wel zo'n zeventig gasten op de bruiloft. Er zou worden gegeten met elkaar en daarna zou er feest worden gevierd zo vertelde het bruidspaar mij. Eigenlijk net als in NL.

 Bij aankomst was er nog even een korte welkomsttoespraak door de ceremoniemeesteres  die ook een toost uitbracht op het bruidspaar.
 Daarna zijn wij weer weggevaren het Viken weer over terug naar de haven.


 Daar gaan we ..... Lekker even bijkomen want zo'n tochtje met het huwelijksbootje houd je toch wel een hele dag bezig.


 Het bruidspaar had een fles champagne voor ons achtergelaten in het roefje. Toen we na twee pogingen met windkracht zes, eindelijk goed in de box lagen hebben we er een glaasje op gedronken.
Een sfeervolle afsluiting van een mooie dag!
Vandaag is het ook feest in Forsvik. Morgen gaan we daar een bezoekje brengen. Benieuwd wat we tegen gaan komen.

 Wordt vervolgd....

2 opmerkingen: