donderdag 20 december 2018

Kerstfeest op de club en we kunnen weer reageren.......

Gisteren in Skövde heeft Gerrit, Greetje en mij tot tweemaal toe afgezet bij een plantenwinkel. Dat vinden wij namelijk erg leuk. We hebben twee tassen met plantjes gekocht. Eigenlijk uitsluitend stekjes die je hier kunt kopen, twee voor 50 SEK (5 euro). Planten zijn echt wel een stuk duurder dan in Nederland maar met stekjes is het ook leuk. Ik heb één wat grotere plant gekocht, lijkt op een Monstera (gatenplant) maar dan een stuk kleiner. Greetje weet de naam maar ik vergeet die steeds vanwege de ingewikkeldheid ervan. Morgen maar weer even vragen. De keuken staat nu goed gevuld met kamerplanten er kunnen er geen meer bij.



 De planten op de schaal die ik bij Truus heb gekocht zijn stekjes van mijn planten die Greetje straks meeneemt naar Engeland. Naar ik heb begrepen zijn daar niet zoveel plantenwinkels. Zij is stik jaloers op de mooie plantenwinkels die in Skövde te vinden zijn. Maar zo met stekjes kan het denk ik ook wel en bovendien staat Greetjes appartement ook al zo vol met kamerplanten dat er moeilijk nog een plekje te vinden is voor nieuwe aankopen. Maar dat is mijn gedachte!
Vandaag plaatste iemand op het Hej Hej forum op Facebook een foto van een handkoffiemolen. Die hebben wij ook in de keuken hangen en sinds kort hebben we die weer in gebruik genomen. Dit naar goed voorbeeld van Theo en Lilian die ook handmatig malen. We kopen nu bonen die we met de hand malen. Meestal zet Gerrit 's ochtends de koffie en de eerste keer dat hij begon te malen schrok ik wel zo toen ik boven was om daar wat dingetjes op te ruimen. Ik dacht dat het huis instortte. Dat was gelukkig niet zo en zo zie je maar weer dat de eerste gedachte vaak een dramatische is en dat het slechtste is wat je kunt doen is je gedachten serieus nemen. Dat zelf malen daaraan ben ik nu gewend en het geeft overheerlijke koffie. Tegelijkertijd hebben we ook heerlijke koffiebonen gevonden. Eko Arabica koffie van Löfsberg. Echt overheerlijk! Nu missen we de Mocca koffie van DE niet meer.
 Woensdags 's middags ga ik immers na de koffie altijd naar het weven in de prästgård. Vandaag was er een bijzondere gelegenheid. We gingen niet weven maar we hadden een mini Julbord. Iedereen zou iets meenemen en het meegenomene zouden we met elkaar gaan nuttigen.
Ik had vanmiddag fröknäcke (dat is zaden knäckebröd) gemaakt en een tonijnsalade voor erop en we hadden nog wat kaas en dat had ik mooi op een schaaltje gedrapeerd. Folie erom, fröknäcke in het mooie trommeltje van mijn moeder en alles in het mandje onder een schone en gestreken theedoek. Zo ging ik vanavond op stap.
En daar staan de lekkernijen dan. Wat heel erg leuk was en mij ook ontroerde was het volgende. Een aantal bijeenkomsten terug werd mij in de pauze gevraagd waarom ik nooit een koekje neem. Ik had toen het een en ander verteld over Low Carb High Fat en daarvan had men wel gehoord. Vanavond stonden er allerlei zaken LCHF op de tafel. Een van de vrouwen had haar buurvrouw gevraagd een LCHF kaasbrood te bakken. Toen het op tafel stond zag ik dat ze er een briefje bij had gelegd met de ingrediënten erop geschreven. Dat is toch wel heel erg verwelkomend. Het roert me nog nu ik het neerschrijf. We hadden een reuze gezellige avond, al is het voor mij nog steeds erg moeilijk om zo in een groep, wanneer er meerdere mensen gelijkertijd aan het praten zijn, de lijn van het gesprek te volgen. Af en toe vraag ik nu waarover het gaat of iets wat ik opgevangen heb uit het gesprek en dat maakt dat men af en toe ook tegen mij zegt: 'Vi pratar om...' en dat betekent 'We praten nu over..' en zo kan ik dan toch meedoen! Ik vond het een erg leuke avond. Nu hebben we vakantie tot half januari.


Inger gaat de glögg inschenken. Glögg is warme kruidenwijn.

Hier het briefje met de ingredienten.
Tot slot nog even een administratieve mededeling. Ik had mijzelf al eens afgevraagd hoe het toch komt dat ik zo weinig reacties op mijn blog krijg. Bijna 0 komma 0. Nu Greetje bij ons is heb ik aan haar gevraagd om eens een test bericht te posten met het reactieformulier. 'Dat kan niet', vertelde ze me toen. Zij had het diverse malen geprobeerd zonder resultaat, de berichten kwamen niet in de blogpost. Het was mij niet bekend dat er geen reacties gegeven konden worden op de blog. Hoe dit komt weet ik niet. Waarschijnlijk met een update dat de instellingen zijn veranderd. Ik heb ze nu aangepast en volgens mij moet het nu weer gewoon lukken, al weet ik dat het reageren vanaf de telefoon en de ipad niet goed wil. Maar met de computer moet het wel lukken. Dus ik zou zeggen houd je niet in en reageer maar raak, want ik vind dat erg leuk! (De uitnodiging geldt overigens niet voor reclame doeleinden)


Wordt vervolgd.....

6 opmerkingen:

  1. Reageren gaat wel, maar je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Reageer je en moet je op dat moment inloggen dan gaat het niet goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sjocht er gezellig ut maai de dames. Tot snel !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Johanna,
    Super leuke blog,
    Fijne feestdagen
    Groet Jantine Mizelmoe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Jantine, wat leuk om je zo tegen te komen. Ook voor jou en voor wie je lief zijn hele fijne feestdagen toegewenst van mij! En dank voor het compliment voor mijn blog!!

      Verwijderen