maandag 17 december 2018

Sneeuw.....

Wat hadden wij een heerlijk weekend. Lekker 'lugnt' (ontspannen)! Gisteravond zijn Suzanne en Fredrik weer naar huis vertrokken. Er lag toen al een dun laagje sneeuw. Vannacht heeft het nog wat doorgesneeuwd en toen we vanochtend de gordijnen openden was de wereld prachtig wit. Schitterend om te zien en wat word ik daar toch blij van, van die mooie witte wereld.


 Omdat Greetje deze week bij ons is hebben wij vrij genomen van school. Nu moet zij wel wat werken terwijl ze hier is maar voor ons is het heerlijk dat we nu de tijd weer zelf kunnen bepalen. Na het ontbijt is Gerrit sneeuw gaan ruimen. Er lag zo ongeveer 10 cm sneeuw en hij heeft alle paden rondom ons huis sneeuwvrij gemaakt. De honden vinden de sneeuw ook prachtig. Ze waren nog maar net buiten of ze beginnen achter elkaar aan te vliegen. Fynn is dan altijd degene die wordt achtervolgd door Arvid. Vanochtend nam Fynn de bocht naar de trapopgang van de keuken, hij deed dat precies zo dat hij de trap op kon en naar binnen om vervolgens lekker voor de brandende kachel te gaan liggen, Arvid rende daardoor de opgang net voorbij en vloog uit de bocht. Slimme hond die Fynn!
Toch nog een kleurtje...
 Het pad naar het houthok, het pad naar de vuilcontainers, het pad naar de garage, de oprit van ons huis, het pad om het huis en het looppad van ons huis naar de weg. Dat is vrij veel sneeuw schuiven en daar is Gerrit wel een paar uurtjes mee bezig geweest. Heerlijk buiten in de vrieskoude.
Zelf heb ik mijn kacheltje in de weefkamer opgestookt en heb daar heerlijk zitten weven.
 Na de thee om 15.00 uur begint het dan alweer te schemeren. Wij moesten de honden nog uitlaten en naar de ICA. Toch nog even een paar plaatjes geschoten in de schemering. Een kwartiertje later was het donker.

 De kerstboom die bij de vooringang van ons huis staat buigt het hoofd al met dit laagje sneeuw en de vorst.



Heerlijke sneeuw!

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten