vrijdag 12 oktober 2018

Witte Wieven en een kleedje........

Vanmorgen om half 8 reden we weer richting Karlsborg voor onze Zweedse les. Het ritje van ons huis naar Karlsborg is geen straf. Meestal is het erg rustig op de weg en we rijden door veld en bos tot we bij Karlsborg aankomen en daar rijden we dan langs het Vättern. Afwisseling genoeg. Vanmorgen was de tocht wel extra mooi. Toen we vertrokken zweefden de 'Witte Wieven' nog boven het land maar boven het water van het Vättern kwam de zon al een klein beetje tevoorschijn. We zagen de mist wegtrekken. De zon achter de mist gaf een prachtige diffuse lichtinval boven het water. Toen we nog maar net wat verder waren gereden scheen de zon al voluit door de bomen. Zo snel gaat dat.


 Het zonlicht kleurt de wereld goud!! De meeste loofbomen hebben nu een goudgele of goudrode kleur. Het is zo'n prachtig gezicht. Helemaal met het mooie weer van vandaag. De herfst is hier uitbundig!!


 Vandaag dan de laatste loodjes van de klus. Voor mij was dat het buitenschilderwerk van de raamkozijnen van de  beide kamers. Voor Gerrit het opruimen van zijn werkplaats. Die is nu weer brandschoon alsof er niks is gebeurd!
Vanavond hebben we nog wat knutselputjes gedaan. Ik heb mijn allereerste weefstoelweef van het weefgetouw gehaald. Deze weef is geweven met twee schachten en twee pedalen. Vrij eenvoudig! Ik heb er even wat foto's van geplaatst zodat je kunt zien dat het begin van de weef nog wat aarzelend was en aan het einde van de weef is het wat steviger.

Beginstuk

Eindstuk

 De weef is overal eigenijk even breed! Dat valt me mee, alhoewel ik heb daar natuurlijk ook mijn stinkende best voor gedaan. Gerrit deed eerst nog een cursus op internet en daarna hebben we de kamer verder ingericht. Gordijnrails opgehangen, schilderijen aan de muur. Onderstaande foto toont het hoekje waar de stoel komt te staan. Het tafeltje ernaast heb ik mijn allereerste weef overheen gedrapeerd.
 Mijn schatten der aarde heb ik er ook wat om mij heen staan op een foto plankje. Ook nog een foto van mijn moeder en mijzelf, genomen op een woensdagmiddag toen ik net uit mijn werk kwam en we even gezellig zaten. Een mooie herinnering.
 Ik heb de vitrage alvast opgehangen. De overgordijnen wacht ik nog even mee tot morgen.
 Het tafeltje met kleedje en plant.
 Ja en dan hadden we ook nog Femke in de kast liggen. Dat is een dierbaar portret van haar getekend door een van de leerlingen van Peter van Houten. Ik vind het erg mooi omdat er zoveel expressie in de tekening (met vetkrijt) zit. Femke....je hangt boven het kleine weefgetouw!
Wanneer de overgordijnen dan morgen hangen is de kamer zover dat ik kan gaan beginnen met weven. Dat ga ik echter morgen nog niet doen. Het belooft prachtig weer te worden en Gerrit en ik trakteren onszelf op een uitstapje.... We hebben morgen vrij van school dus dat kan mooi!


Wordt vervolgd.....

3 opmerkingen:

 1. Mooooiiiii. Ook moooiiiii. Heeeel moooiiiii!!

  De eerste weef sjocht er al prachtig ut!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej Fem!! Der bist wer even, leuk!! Fijn dast ut sa mooi fynst yn de keamer! We fine ut sels ek goed slagge allegearre. Ast hjir wer ris bist mast ek mar un stikje weve. Fijne dei hjoed en lekker wurkje!

   Verwijderen
 2. Spot on with this write-up, I actually assume this web site wants rather more consideration. I’ll in all probability be again to read much more, thanks for that info. bovada casino

  BeantwoordenVerwijderen