woensdag 10 oktober 2018

We hebben er nu weer twee kamers bij.....

Tijdens onze renovatie werkzaamheden stond mijn voorraad weefmateriaal in grote papieren tassen in de blauwe badkamer. Ik denk wel zo'n 20 tassen maar heb ze niet geteld. Nu het naaiatelier/administratiekamer/voorraadopslag de voltooiing nadert ben ik gisteren en vandaag  urenlang bezig geweest om het gekregen materiaal te schiften en te sorteren. Voor dat laatste had ik bij de IKEA 18 plastic opslagbakken aangeschaft. Die krijgen een plek in de stellingkast wanneer we die geleverd hebben gekregen van IKEA. Nu heb ik ze dus gevuld. Ik heb mijn weefmateriaal gesorteerd op kleur en deels op materiaal. Dus nu  heb ik een blauwe bak, een gele een roze een naturel kleurige etc. Vaak moest ik het band nog op een kluwen winden al met al een heel werk en ook een stoffig werk. Ik moest voortdurend niezen. Heb dan ook deksels op de opslagbakken gekocht zodat ik ze stofvrij kan bewaren. 


 De bakken staan nu voorlopig even op elkaar gestapeld. Ik geloof dat we volgende week de levering van IKEA kunnen verwachten. Dan kunnen we de kast in elkaar zetten.

 Het kamertje is nu helemaal klaar. Ik schrijf kamertje, het is ook niet zo groot maar al met al hebben we er alweer meer dan een week werk in zitten. Pfff wat een klus!!
Gerrit heeft nog een werklamp boven de tafel gemonteerd, zo hebben we nu mooi helder licht wanneer we daar aan het werk zijn. De donkere dagen staan tenslotte voor de deur.
 Maar de twee kamers zijn nu mooi één geheel geworden. Het zijn nu onze kamers geworden, nu we er zoveel energie in hebben gestoken.
De deur halen we er denk ik nog uit, ik vind hem a) niet zo mooi en b) hij neemt ruimte in die ik vermoedelijk ga gebruiken voor het derde weefgetouw. Ik heb vandaag besloten dat we die wel gaan opzetten, we hebben goede herinneringen aan de mensen van wie we het hebben gekocht. Eerst knappen we het op en dan plaatsen we het weefgetouw in de weefkamer.
 En dan hier nog even een mooi doorkijkje door onze nieuwe deur met glas!
Het is goed dat we deze klus nu klaar hebben. Een dergelijke grote klus samen met drie keer in de week taal lessen is een belastende combinatie. Nu kunnen we ons weer op andere dingen focussen.
Morgen nog even wat restantjes wegwerken en dan is het echt helemaal af.

Wordt vervolgd...


3 opmerkingen: