dinsdag 30 oktober 2018

Wandelen in kerkbos en wat we doen op een regenachtige herfstdag....



Gisteren was het maandag een dag waarop we weer dubbelvrij waren. Dubbel vanwege de vrijheid in het pensioen en vrij van school. Onze lerares had een studiedag en wij konden uitslapen. We hebben na het ontbijt stevig gewerkt aan een les Zweeds uit ons oude studieboek, daarin oefenen we veel grammatica omdat onze lessen op school vooral spreek- en luistervaardigheid als inhoud hebben. Daarna een heerlijke wandeling gemaakt in het nog winterse weer. Suzanne appte een foto met sneeuw in Skövde, wij hadden wel enkele vlokken maar geen echte sneeuwlaag. Maar dus wel een mooie winterse dag! We hebben een voor ons nieuwe wandeling gemaakt door het bos aan de overkant van onze straat. 
Nu blijkt ons dat dit bos vele malen groter en toegankelijker is voor wandelaars dan wij door hadden. Henk en Chang en ook Suzanne hadden al eens gezegd dat je naar een meertje kunt wandelen en dat dit een mooie wandeling is maar blijkbaar was dat nog onvoldoende sterk tot ons doorgedrongen. Nu pas, terwijl we ons huis nu toch al een aantal jaren hebben, hebben we de wandeling naar het meertje gemaakt. En dat was ook nog eens een prachtige wandeling!! We zijn qua natuur nog rijker bedeeld dan we dachten!


Toen we bijna bij het meertje waren zagen we ook nog een stookhut waar je een vuurtje kunt maken en kunt grillen, en dat op beloopbare afstand van ons huis. Fantastisch!

 Bij de stookhut was ook een informatiebord waarop we konden lezen dat we ons 'på Kyrkans marker' bevonden. Op kerkgrond dus want 'mark' is grond en 'kyrka' is kerk. Bij het lezen moet je er even om denken dat je de voorste k van kyrka uitspreekt als een -s-. Het is ons al eerder gebleken dat de kerk in onze omgeving zeer veel grond bezit. Naast ons huis onderhouden wij ook een stukje kerkgrond waarmee niets wordt gedaan. Het bord lijkt een beschrijving van de kenmerken van het landschap te geven.

 Na een half uurtje lopen kwamen we bij het meertje aan dat er heel rustig bij lag. Ergens aan de kant nog een klein roeibootje en verder niks. Heerlijk verstillend.



Vandaag (dinsdag) was het geen buitenweer, een grijze dag met regenbuien en hogere temperaturen dan de afgelopen dagen. Triest weer. Wat doen we op een doordeweekse dag met dit soort weer in de herfst. Wel beslist geen spectaculaire dingen. Die doen we sowieso niet elke dag al lijkt dat soms wel een beetje zo op de blog. Nee vandaag begon met school, een les iets minder inspirerend dan we tot nu toe gewend waren, weer naar huis, koffie drinken, krant lezen op internet, de les uit ons andere boek afmaken en wat grammatica herhalen, naar försäkringskassan bellen voor een EU-kort voor ziekenzorg in het buitenland, even weven, Gerrit administratie, even gezellig zitten aan het einde van de middag, eten koken en een beetje lezen op de avond afgewisseld met gitaarspelen, we hebben nu beiden Koen als vriend zodat we elkaar kunnen motiveren- en stimuleren tot oefenen. We beleven overigens tot nu toe veel plezier aan de gitaarlessen van Koen!! Eén ding doen we hier beslist niet en dat is TV kijken. Niet omdat er niks op TV is, dat weten we overigens niet, maar omdat we er niet aan toekomen. We hebben tot nu toe elke dag meer dingen te doen dan de tijd toelaat. 

Wordt vervolgd......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten