donderdag 7 juni 2018

Het lekkerste ijs in Zweden kun je niet laten staan....

Na zo ongeveer 8 weken schitterend zomerweer lijkt nu toch de omslag van het weer op handen te zijn. Vandaag hadden we nog lekker 27 graden maar met een lichte sluierbewolking en later wolkenpartijen. De wind was hard. Wij hadden nog wel zin in een zomers uitstapje en Greetje wilde wel naar een loppis vandaar dat de keuze gevallen is op Hjo. Daar gaan we graag naartoe omdat het centrum van het stadje gezellig is en er mooie plekjes zijn aan het Vättern. Hjo is bij ons vandaan ongeveer 40 minuten rijden met de auto. 
De haven is altijd levendig, er liggen kleine vissersboten en ook veel zeil- en motorboten.








Wij kwamen zo rond lunchtijd aan en hebben bij een restaurant aan het water lekker zitten lunchen. Daar hebben we uitgebreid de tijd voor genomen. Vlak bij dat restaurant is een antiekwinkel waar we vorig jaar veel leuke dingen hadden gezien. Vandaag zij we daar weer geweest. De collectie serviezen was veel kleiner tot mijn grote spijt maar dat scheelt weer een verleiding. Greetje kon er nog wel een leuke bloempot vinden. Hoe die naar Engeland moet weet ik niet. Haar vriend Richard komt morgen, ik hoop dat hij een grote koffer heeft.
Daarna hebben we nog wat in het centrum rondgelopen tot we bij Moster Elin kwamen. Moster Elin (tante Elin) maakt het lekkerste ijs in Zweden. Nu zijn Gerrit en ik al maanden suikervrij maar dit ijs wilden we ons niet laten ontgaan. We hebben flink gezondigd!
Dat kleine ijsje op de achtergrond, dat was het ijsje van Greetje. Zoek de verschillen is hierbij niet zo moeilijk!
Ik had voor ons beiden zo'n ijsje besteld, vertelt Gerrit mij achteraf dat het een ijsje was voor twee personen. Ik dacht al....wat zit iedereen toch naar ons te kijken, ik vond het zelf ook al een zeer royaal ijsje. Ik vermoed dat ik nu wel een week moet vasten om weer goed suikervrij te worden.


 Maar kijk, zo blij werden we ervan.
 Tegenover moster Elin zagen we nog een bijzondere manier van boot aanmeren. Deze houten boten liggen boven het water. Ga je ze gebruiken dan moet je eerst de boot in het water laten zakken. De reden van een dergelijke wijze van aanmeren weet ik niet. Wellicht omdat de boten geheel van hout zijn gemaakt? Wie het weet mag het zeggen.

In Hjo zijn we ook nog eventjes bij de Hem och Hobby geweest. Dat is daar een grote winkel waar ze allemaal spulletjes voor in en om het huis verkopen. Gerrit vond het maar niks maar ik heb er lekker even rondgeneusd.
Zo rond half vijf zijn we weer vertrokken. Het was een gezellig dagje Hjo.

2 opmerkingen: