maandag 30 april 2018

Nieuwe plannen in ontwikkeling....

ja ...waar zit je naar te kijken als je naar onderstaande foto's kijkt. Ik zou er een prijsvraag van kunnen maken. 
Vandaag ging de reis naar Örebro. Wat we daar eigenlijk altijd doen en wat ook een van onze favoriete uitstapjes is, is een bezoekje aan de IKEA en de Bauhaus. Het was regenachtig weer vanochtend. Suzanne en Fredrik moesten nog een aantal dingetjes hebben uit de IKEA en wij wilden graag eventjes struinen bij de Bauhaus. Dat struinen, ik weet eigenlijk niet of het een ABN woord is, doen we meestal wanneer er plannen beginnen te rijpen. Zo ook nu!
Het plan gaat over de altan. De altan is een houten aanbouw aan ons huis waarop we buiten kunnen zitten. Een veranda dus. Die van ons staat er nu ongeveer een jaar of 40 en begint gebreken te vertonen. Enige jaren geleden hebben we hem nog een beetje opgeknapt om nog een paar jaar uitstel te verkrijgen aangaande vervanging. Nu lijkt het toch zover te zijn dat we aan de slag moeten met onze altan, de verf bladdert af en de vloerplanken beginnen te bewegen, zijn denk ik doorgerot op een plek. We willen de altan ook graag een beetje groter maken met een verbinding vanuit de keuken naar het zitgedeelte buiten en een stukje langs de zuidkant van ons huis, langs de ramen van de woonkamer. Omdat we veel wind hebben vanuit het Vångdalen willen we ook graag de mogelijkheid aanbrengen tot windkering met glas. Het is dus nogal een project en het vraagt wat denkwerk aangaande al deze wensen. Hoe gaan we die allemaal realiseren. Diverse plannen zijn de revue al gepasseerd en nu menen we te weten hoe we het willen aanpakken. Vandaar ons bezoekje aan de bouwmarkt om ons zo te oriënteren op het materiaal en de prijzen en onze gedachten wat te concretiseren. De volgende stap is een exel maken met daarin een beschrijving van wat we nodig hebben, het aantal en de prijs waarna we gaan besluiten waar we het materiaal gaan bestellen.  Ik heb in de Bauhaus nog een multitool van Fein gekocht voor het beter kunnen schuren van de raamkozijnen. Dat project loopt al een aantal jaren. Van de 57 ramen en dat keer twee omdat ze dubbel zijn heb ik nu meer dan de helft gedaan ik moet er nog een stuk of 28. Dat is dus de aanschaf nog wel waard. Theo en Lilian hebben positieve ervaringen met dit merk, het apparaat zou minder trilling overbrengen naar de handen en daarmee prettiger zijn in het hanteren. Gezien het aantal ramen dat ik nog moet doen spreekt mij dat erg aan.
Nadat we bij de Willy's nog wat verse groenten hebben ingeslagen gaan we weer naar huis. Een uurtje rijden.
's Avonds hebben we nog even het spel van de Geesten gespeeld. Fredrik was geest deze keer, een duidelijke geest die we hebben kunnen bevrijden. Al kent dit spel niet echt een winnaar, Gerrit was wel weer degene die het eerst alle raadsels had opgelost. Dat is het vervelende van spelletjes doen met Gerrit.....hij wint altijd!


BewarenBewaren

4 opmerkingen:

 1. Hoe fijn is de fein? Of nog niet gebruikt?
  Groeten Theo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop van heel fijn Theo! Hij zit nog in de verpakking maar het gaat er vast van komen en dan praat ik je bij!

   Verwijderen