donderdag 9 november 2023

De broodbakker hoeft nog niet naar het stort

Heel veel te vertellen is er niet vandaag. Het regende de hele dag, een lekkere wandeling zat er niet in. Gösta wilde heel graag naar buiten toe maar toen we eenmaal buiten waren wilde hij heel snel weer naar binnen. Hij houdt niet van regen. Eenmaal binnen wil hij ons dan gebruiken als handdoek maar dat willen wij niet. Dus na de brokken de mand in. Daar heeft hij een groot deel van de dag doorgebracht..... echt zo ontzettend saai. Vanavond is hij onrustig, te weinig beweging gehad denk ik.

Vanochtend hebben we na het eten eerst onze broodbakmachine ontmanteld. We willen hem weer gaan gebruiken voor het bakken van koolhydraatarm brood en gewoon brood voor als de kinderen komen. Toen we gisteren een brood aan hadden staan zaten we plotseling in het donker. Buiten leek er niets aan de hand dus het was bij ons. Lekstroom in de broodbakker. Toen Gerrit de binnenboel er vanochtend uit had geschroefd konden we niet heel veel afwijkends vinden. Er zat alleen een weerstand tegen de spoel aan en die hebben we teruggebogen en mogelijk dat het bakblik en het verwarmingselement elkaar raakten en ook dat hebben we verholpen. Nadat we de boel weer in elkaar hadden geschroefd hebben we hem uitgeprobeerd met een cake. Dat ging voortreffelijk! Nu, laat op de avond van de donderdag, hebben we er een brood in staan voor het weekend wanneer F en S even een nachtje bij ons komen slapen. Het gaat weer helemaal goed. Ik denk dat we mogen concluderen dat we de broodbakker gefixt hebben. Dat scheelt maar weer.

Ik heb vandaag na de prikken van gisteren niet de meeste energie. Mijn beenspieren trekken een beetje en ik voel me lusteloos en moe. Omdat ik niet een hele dag wilde bankhangen heb ik de voorraadkast in de keuken opgeruimd en opnieuw ingericht. Nu weet ik weer wat we in huis hebben. In die kast staan de spullen in mandjes opgeslagen (dat heb ik stiekem afgekeken van Pim en Jekke) zodat er wat meer in de kast past. Op die mandjes heb ik nu labels geplakt met wat erin zit voor als straks met de kerst de kinderen komen. Dit klusje is weer een streepje op de klussenlijst.

Ik wil de koelkast ook nog doen maar dat komt later.

Morgen gaan we Bosse voor een service beurt wegbrengen naar Stentorp. Hij staat voor maandag 7.00 uur in de planning maar dat vinden we een beetje aan de vroege kant. We brengen hem daarom maar op vrijdagmiddag. Dinsdag hebben we hem aan de buitenkant helemaal gewassen, hij ziet er nu pico-bello uit. Zo kunnen ze er wel aan werken.


We hebben besloten dat we de eerstvolgende droge dag in het blad gaan. De beuken zijn nog lang niet kaal maar er ligt echt al een hele hoeveelheid blad op de grasmat en op de oprit van ons huis.


We kunnen eerst wel een begin maken met de zijkanten en de achtertuin, dan wachten we nog even met de grasmat onder de beuken.

Wel je merkt het wel, niet heel inspirerend allemaal. De kelder is er vandaag bij-in geschoten, dat verplaatst zich nu even naar een ander moment.

Wel heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd.....


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten