vrijdag 10 november 2023

Hoeveel kost een emmer muurverf

 Vandaag hebben we Bosse voor een servicebeurt naar Stentorp gebracht. Stentorp ligt voor ons een kwartiertje rijden voorbij Skövde. Dat kwam ons mooi uit want zo konden we op de terugweg in Skövde een paar boodschapjes doen voor het klusje waar we mee bezig zijn in de kelder. Het gaat dan om een bus twee componenten betonverf kleur grijs/groen en muurverf voor de wanden. De wanden daaraan doen we wat reparatie werkzaamheden en er is nog een wand van de fundering van de Karl-Johan (onze kakelugn in de keuken) die we nog nooit een fatsoenlijk kleurtje hebben gegeven. Die wanden daarvoor wilden we een grote bus (10 l.) muurverf kopen RAL 9010. Nadat we in het centrum eerst enige andere zaken hadden gekocht voor een a.s. verjaardag van Emke en de aankomende kerst gingen we zo aan het einde van de middag naar de Colorama winkel die is gelegen naast het winkelcentrum. 

Nu moet ik eerst even vertellen dat ik over de prijs van muurverf nog het beeld heb van de aankopen die ik zo 'n 7 jaar geleden in NL deed. We gingen dan naar de Karwei of de Gamma en daar kocht ik dan zo'n grote bus van 10 liter vaak nog in een actie met 25% extra inhoud voor ongeveer 30 of 35 euro. Voor nu is dat natuurlijk geen kloppende referentie meer na een periode met flinke inflatie maar ik had gedacht voor een eenvoudige muurverf voor de kelder ongeveer 60 euro kwijt te zijn.

We liepen in de betreffende Colorama winkel wat te zoeken en kregen zoals gewoonlijk al zeer snel hulp aangeboden. De twee componentenverf van 'Beckers' die ik moet hebben hadden ze niet maar muurverf wel. Ik vroeg om de goedkoopste en vertelde dat we het in de kelder zouden gaan gebruiken. De winkelhulp ging ons voor en wij volgden naar een plek waar muurverf in de aanbieding was. Ik keek naar de verf en trok wit weg! De goedkoopste muurverf in de aanbieding in een verpakking van een emmer met 10 liter moest SEK 1745.00  (149.70 Euro) kosten. Ik wilde het eigenlijk niet kopen maar Gerrit drong aan om het maar mee te nemen want het was al laat en we wilden graag naar huis waar Gösta al menig uurtje alleen op ons zat te wachten. Dus we kochten de bus met muurverf.

hier staat de bus met goud

Het zat me niet lekker, ik vond de bus verf toch wel heel erg duur. Vanavond op de bank heb ik eens even zitten zoeken en ben ik prijzen gaan vergelijken. Eerst maar eens met de verf uit NL. Daar kan ik een 10 l bus Histor muurverf (10l + 25% extra) kopen voor 39.45 euro. Nu is Histor qua kwaliteit wellicht niet te vergelijken met Alcro dus ik zocht ook nog eens een kwaliteitsverf op. Sikkens, volgens mij goede verf.


10 liter kun je kopen voor 109.68 euro

Daarna ben ik in Zweden gaan zoeken op de prijs van de door ons gekochte verf bij de Colorama. Op internet kan ik diezelfde verf......

kopen voor 1149 SEK dat is in euro's 98.57

Nu begrijp ik dat zaken in een echte winkel duurder zijn. Een fysieke winkel met personeel kost veel. Echter een prijsverschil van 50 euro op een pot verf dat is naar mijn mening wel erg veel. Ik schrik daar wel wat van. De pot verf gaat volgende week, wanneer we Bosse weer gaan halen uit Stentorp, weer terug naar de Colorama.

Verder hebben we in Skövde een leuke middag gehad en hebben we voor Emke een leuk verjaardagscadeautje gekocht en voor Julian alvast een mooi kerstcadeautje. Of we voor de volwassenen ook kerstcadeautjes gaan doen dat weet ik niet want de auto's waarmee ze komen zitten te volgeladen met spullen zodat er geen ruimte is voor cadeautjes :-)

Wel heb een goed weekend en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij! 

Wordt vervolgd......





4 opmerkingen:

  1. Hej Johanna, mischien eb je hier iets aan?
    https://www.testfakta.se/sv/hem-hushall/article/billig-vaggfarg-lika-bra
    Succes met het schilderen!
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goud is goud waard, dus ik zou die emmer maar houden... 🙈
    Wij halen de verf bij Jemfix, zeeeer betaalbaar en we zijn tevreden over de kwaliteit... en voor dat geld kun je wel 3 x schilderen...
    Fijn weekend!

    Willem Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop in één keer klaar te zijn met mijn nieuw bestelde verf :-)

      Verwijderen