vrijdag 24 november 2023

Black friday

Dit wordt een korte blog. Ik moet namelijk nog even bijkomen van de uitslag van de verkiezingen in Nederland. Wat een shock!!! Wie had dit aan zien komen. Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen hun vertrouwen hebben geschonken aan iemand die nog nooit heeft laten zien dit vertrouwen waard te zijn. Het gaat mijn bevattingsvermogen te buiten, deze uitslag!

Gelukkig had ik de volgende dag wat afleiding. Ingemari kwam op bezoek. Ingemari is iemand die ik heb leren kennen op de weefclub. Daar ben ik momenteel niet meer zo actief en dat heeft te maken met ons activiteitenniveau. Ik ben gewoon te vaak afwezig en houd dan wel een weefgetouw bezet met een weef waaraan ik eenmaal ben begonnen. Ik heb mijn activiteiten daarom maar even gepauzeerd maar ik kan elk moment weer terugkomen en dat is een fijn gevoel.


Ingemari kwam en we hebben heel gezellig over van alles en nog wat zitten praten. Wat heel leuk is dat we haar heel goed kunnen verstaan omdat zij  niet te snel en wel heel duidelijk praat. Ze bracht een mooie Amaryllis bloem mee die ik na haar bezoek heb gevuld met water en heb opgehangen aan de deur van de keuken. Dat staat heel mooi. Ze had zelfs ook een cadeautje voor Emke meegebracht. Een gehaakte prinsesstårta en nog twee gehaakte kerstdecoraties. Wat leuk allemaal. We hadden een gezellige ochtend met elkaar onder het genot van een mislukte kruidkoek :-(



Vandaag en dat is dan vrijdag had ik een heeeeel erg leuke dag samen met Suzanne. We hadden afgesproken om samen in Örebro te gaan winkelen. Suzanne werkt 5 dagen in de week en dat maakt dat er weinig tijd overblijft om samen te gaan shoppen. Op de zaterdag zijn de winkels hier in Zweden namelijk voor een groot deel gesloten. Vandaag had ze een vrije dag genomen. Toen we in Örebro aankwamen bleek het 'black friday' te zijn. Daar hadden wij niet bij stilgestaan maar ik kan je vertellen dat was inflatie vrij shoppen vandaag met kortingen van 50%, 40%, 25% etc. Ik kan je vertellen.... we zijn goed geslaagd!!
Gerrit bleef thuis en heeft de dag benut met het invullen van een tool van de Zweedse belastingdienst over de verkoop van ons huis in Nederland. Daar moeten we 22% belasting over betalen dus dat wordt een aanzienlijk bedrag. Dat wisten we, alleen dachten wij dat het 20% was maar het blijkt nog 2 % meer te zijn. Gelukkig is dit nu allemaal klaar en weten we waar we aan toe zijn. Dat laatste is altijd een prettig gevoel.

Ik wens jullie allen een heel fijn weekend toe. Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd!!



2 opmerkingen:

  1. Dat was inderdaad een verrassende uitslag. Had ik ook niet zien aankomen. Dat gaat nog een heel gedoe worden vermoed ik.

    BeantwoordenVerwijderen