maandag 27 november 2023

Drie in eentje

Het hele weekend hebben we heerlijk fris winterweer gehad. Zaterdag wandelden we 10 km door het bos en zondag maakten we een heerlijke wandeling langs het Götakanaal. 


het liep heerlijk op de nu bevroren grond

prachtige blauwe lucht en een paar graden vorst overdag

Zondag zagen we dat langs de kanaal etappe die wij liepen (want het kanaal is lang he, het loopt tussen Stockholm en Göteborg dwars door Zweden) het water al bevroren was. 's Nachts gaat het al richting minus 8 graden C.



je moet je voorstellen, je loopt midden in de natuur en dan zie je dit.....

Het is alweer een hele tijd geleden dat we voor het laatst langs het Götakanaal liepen. Het loopt er heerlijk want de etappe is helemaal vlak. Zo mooi vind ik elke keer weer het beeldje van 'Poike' en vandaag scheen de zon er zo prachtig op. De rest van de zondag hebben we heerlijk bij de open haard in de kamer zitten lezen. Wat een rust!!

Vandaag (maandag) hebben we een gevulde dag. De dag begon met vroeg opstaan omdat ik een controle had in de oogkliniek in Jönköping (1 uur en drie kwartier rijden). De controle zelf duurde een kwartiertje. Mijn ogen werden onderzocht en opnieuw opgemeten. Alles goed. Er is een klein verschil gemeten tussen beide ogen maar het herstel is ook nog maar een week. Over drie weken moet ik weer, dat is de standaard procedure. Dan zal er opnieuw een meting plaatsvinden. De derde controle is dan in februari en als alles goed gaat is dat dan de laatste.

Rond het middaguur waren we weer thuis en hadden we maar net tijd om nog een kopje koffie te drinken en even bij Gösta te zijn. 's Middags moesten we naar Mariestad waar de auto een servicebeurt kreeg. Terwijl de monteur bezig was met de auto konden wij daar een paar boodschapjes halen. De monteur zou ons bellen wanneer hij klaar was maar wij waren eerder alweer in de garage. Na een half uurtje wachten bleek dat de auto al een tijdje klaar stond zonder dat we een belletje hadden gekregen. Waarom dat dan weer misloopt, daar snap ik niks van. Maar goed...... we doen niet moeilijk en rijden naar de Elgiganten. Dat is een keten zoals de Mediamarkt (die hier nu overigens een andere naam heeft gekregen, 'Power' naar ik meen). Daar moesten we een nieuwe vriezer aanschaffen omdat onze oude vriezer bijna niet meer vriest. Die vriezer hebben we vorige week nog net in de Black Friday uitverkoop kunnen kopen. Vandaag hebben we hem opgehaald, we hebben even een paar dagen gewacht vanwege de nog verse oogoperatie. 

Toen de verkoper met onze vriezer op het steekkarretje kwam aanrijden had ik mijn bedenkingen over of het geheel wel in onze auto zou passen. De vriezer zit goed ingepakt in piepschuim en plastic maar dat maakt hem aan alle kanten zomaar 10 cm groter. In de auto de voorstoel naar voren geschoven en de bank plat, vriezer erin en idd hij stak een eindje uit aan de achterkant. Met het weer van vandaag was met de klep open rijden geen optie dus de voorstoel nog ietsje naar voren en toen deed Gerrit met een hoeraatje de klep achter dicht en ja hoor... klik. Wellicht is het piepschuim nu een beetje ingedeukt maar dat deert niet. Nu moesten wij zelf nog in de auto en dat was eveneens passen en meten.

klem

Gerrit moest wat acrobatische kunsten uithalen om achter het stuur te komen zitten en ikzelf paste ook maar net op de passagiersplaats. We zaten goed klem. Zo hebben we een klein uurtje in de auto gezeten. Thuis aangekomen moesten de knieën weer even in model komen, dat snap je. De vriezer ligt nu op ons eigen steekkarretje in de garage thuis. Hij past in de verpakking niet door de deurpost tussen garage en kelder. We moeten hem eerst uitpakken en daarna zou het net moeten lukken maar het is millimeter werk. Daar hadden we vandaag geen zin meer in, dat komt morgen.

klem

ook klem

Vanavond hebben we niets meer gedaan. Tenminste niet actief. We keken het vierde deel van 'Historien om Sverige', net zoals vorig jaar 'De geschiedenis van Nederland' precies hetzelfde format. Erg leuk om te zien. We zitten nu in de Middeleeuwen dus we hebben nog even te gaan.

Tot slot nog even over het weer..... Het is hier nu een beetje winter. 's nachts gaat de temperatuur richting -10 en vandaag hadden we ook weer wat sneeuw. De komende dagen blijft het koud en komt er meer sneeuw. We wachten het af, gelukkig is het blad aan kant en kunnen we straks dan sneeuw scheppen :-) Het scheelt ons een abonnement op de sportschool. Vanmiddag zeiden we nog tegen elkaar dat we al behoorlijk zijn ingeburgerd in ons pensioen. We zijn zo bezet dat we er niet meer bij zouden kunnen werken.

Wel ik beëindig dit drie in ééntje. Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.......

met mijn nieuwe lenzen lekker zonder bril

Tåtorps hamn aan het Viken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten