vrijdag 14 juli 2023

We zijn weer op orde

Gisteren hebben we voor 11 dagen een aanhanger gehuurd in Hjo. Het gaat niet zomaar om met een gehuurde aanhanger naar NL te reizen. Alle persoonsgegevens worden geregistreerd en moeten worden doorgegeven. Aan wie dat is me niet duidelijk geworden. Doet er verder ook niet toe. A.s. donderdag kunnen we de aanhanger (eentje met een kap) 's ochtends ophalen. Dat in dan in  Hjo, is handig voor ons. We gaan daar dan toch naar toe om Gösta bij Fr en S. te brengen. Twee vliegen in één klap en fijn dat dit nu geregeld is.
Omdat we nu samen naar NL reizen zonder Gösta, hebben we voor de eerste keer een hotel geboekt in Kolding. Tot nu toe deden we de reis altijd in één keer maar dat is natuurlijk wel wat gekkenwerk nu we met pensioen zijn. Wat voor haast hebben we?

We zijn nu zover dat we thuis de dingen weer wat op orde hebben. De tuin is netjes, we hebben weer boodschappen in huis en de klusjes thuis daarmee zijn we vandaag wat bezig geweest.

In de kelder stond tot onze schrik voor de eerste keer zolang we hier wonen water. Eerst begrepen we niet hoe dat nu kwam. Gerrit heeft de putjes doorgespoeld maar dat kan de oorzaak eigenlijk niet zijn. Die waren vorig jaar ook gereinigd door 'Spolakuten'.
Het gekke was dat de lekkage alleen aan de voorkant van ons huis was. Toen Gerrit buiten ging kijken of er daar iets aan de hand was zag hij dat de afvoeren van de regenpijpen vol afval van de beuken zat. Normaal gesproken vegen we die roosters altijd even schoon als we er langs lopen en zien dat ze vol raken. Nu waren we natuurlijk een hele poos weg geweest en is het op de moment dat we eventjes thuis waren aan onze aandacht ontsnapt. Er is zoveel regen gevallen dat het water niet meer weg kon stromen in de afvoerpijp onder het rooster waardoor het langs de muur van ons huis naar de kelder liep. Nu er zoveel water is gevallen heeft dat problemen gegeven in onze kelder. Gerrit heeft de roosters in de regenpijp schoongemaakt en nu droogt de boel weer op. Kijk er zit alweer wat in. Het is rommel uit de bomen die op het dak valt en met de regen in de goot komt waarna het met het regenwater door de regenpijp op dit rooster valt.  Later de muur maar eens opfrissen. Het moet nu eerst maar goed drogen.


De ruimte in de kelder waar onze kachel staat heeft hij verder helemaal schoongemaakt en opgeruimd. De plek waar het nog nat is is precies de plek van de regenpijp.


Toch eenmaal in de kelder heeft hij ook zijn stellingkast opgeruimd en schoongemaakt. De rest van zijn werkplaats (eigenlijk onze garage) moet nog. Die staat nu vol met al het gereedschap dat we hadden gebruikt bij de recente klus en dat we vorig weekend in de camper weer mee naar huis hebben genomen.


Nu nog een rommeltje maar het is droge rommel en dat is altijd zo aan kant. Dat komt één van de komende dagen wel.


En als dat dan klaar is dan is het net alsof er niets is gebeurd :-)

De grote kruiwagen ligt er wat verdrietig bij. Een van de banden is lek en daarvoor had Gerrit een nieuwe binnenband besteld. Die kwam gisteren aan maar in de verkeerde maat. Die sturen we weer terug en dan kopen we dinsdag bij de Jula een goeie. Daarna kunnen we met twee goeie banden het hout in het houthok brengen.

Kijk nu..... buiten de garage is het veel leuker! Omdat het nu zoveel regent staan onze tuintjes er helemaal puik bij. In dit tuintje staan twee Hortensia's. Eentje daarvan heeft elk jaar mooie bloemen en de andere bloeit nooit. Ra ra hoe komt dit?


En dan ook nog weer eens de Hosta. Die stond vorig jaar ook al zo prachtig en nu dit jaar weer.
Er zit geen slak in.

Na enkele dagen met veel regen en donkere wolken hebben we vandaag (vrijdag) weer heel mooi weer. Ik heb even wat wasmachines laten draaien, de was was in een mum van tijd weer was. Ineens bedacht ik dat ik de hoezen van de kussens van de bank ook wel even kon wassen.  Daarbij stuitte ik nog op een onafgemaakt klusje. Onder de zitkussens hebben we een strook schuimrubber liggen. De bank is namelijk tweedehands en gekocht op de Zweedse marktplaats. Destijds ontdekten we bij thuiskomst dat de bank een issue had. Een van de dragende zitbalken was dwarsdoor. Gerrit heeft dat toen gerepareerd en er ook nog een extra balk in gezet zodat de bank weer helemaal goed stevig werd. Echter die extra balk die voelde je bij het zitten op de bank. Op een later moment hebben we die balk wat laten zakken en een strook schuimrubber gekocht voor onder de zitkussens. Dat schuimrubber wilde ik bekleden met een lap stof in de kleur van de bank. Die lap stof die moest nog steeds tot een hoes worden gemaakt en dat heb ik nu vandaag gedaan. Nu is het lekker klaar allemaal.


Deze stoel hoort er ook nog bij... en dan straks de twee nieuwe stoelen in de erker maar dat is nog even 8 weken wachten.


Daar liggen ze, schoon en fris.

Dan nog even een update over Gösta, hij was immers van de trap gevallen. De dag van de val was hij steeds heel beduusd en de volgende dag bleek er niets meer aan de hand te zijn. Sterker nog, hij liep de trap alweer op. Gelukkig konden we hem deze keer vangen en hem voorzien van zijn riem om hem daarna veilig weer naar beneden te geleiden. Vandaag hebben we maar weer 10 km met hem gelopen en heeft hij verder een groot deel van de dag liggen slapen op zijn nieuwe kussen. Wat een geluk dat hij niets aan de val heeft overgehouden!


Zo werd het een dag met van alles wat. 

Heb het goed allemaal en ontvang een warme en vredevolle groet van ons!

Wordt vervolgd......
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten