woensdag 12 juli 2023

Bosse blijft thuis, we verhuizen anders

Weer thuis zijn we bezig de zaken hier een beetje op orde te krijgen. Maandag heeft Gerrit het gras gemaaid en dat maakt dat het buiten alweer goed op orde lijkt.

Dinsdag werd er af en toe regen verwacht en daarom zijn we die dag naar Örebro gereden voor het uitzoeken van een nieuwe bril voor mij.  Ik ben nu zover dat ik een bril heb uitgezocht en een afspraak heb gemaakt voor een oogmeting. Daarna zal het nog wel enkele weken duren voordat de bril klaar is en ik hem op mijn neus kan plaatsen. De uitgezochte bril komt dicht bij de bril die ik had alleen de kleur is iets anders. De nieuwe bril is net als de oude ook van titanium. Anders wordt hij te zwaar op mijn neus.
deze is het niet geworden

Op een later moment zullen we zien wat het eindresultaat is. Ik vind het altijd een heel gedoe, het uitzoeken van een nieuwe bril. Ik hoop maar dat ik er lang mee toe kan. Ik hoef niet zo nodig elk jaar een nieuwe bril maar ik besef ook wel dat dat iets heel persoonlijks is.

Vandaag (woensdag) werd er voor de gehele dag regen verwacht. We hebben nu ('s avonds) 21 mm in de regenmeter zitten nadat we die gisteren hadden geleegd. We gingen vandaag boodschappen halen in Mariestad. Toen Gerrit op een gegeven moment naar de Elgiganten moest voor kabel voor onze tweede camera ging ik even naar de Jysk winkel. Daar zag ik nog een mooie kast in de aanbieding. H en Ch moeten er nog eentje hebben voor op de kamer van Emke. Chang vond de kast wel mooi maar Henk heeft hem afgekeurd. Tja...als je het niet eens bent dan gaat het over toch. Dan zoek je door totdat je het wel eens bent.

Een leuke aanbieding is het wel

In de Westereen hebben we een veel mooiere kast staan maar naar het zich liet aanzien konden ze die niet meenemen omdat hij niet in Bosse past. Op de terugweg van Mariestad naar huis besloten Gerrit en ik dat we niet met Bosse naar NL zullen gaan reizen maar met onze gewone auto en een overdekte aanhanger voor de mee te nemen spullen. Nu kunnen we dus die kast ook meenemen, dat is mooi!!

We kunnen ook 4 van de 6 lederen stoelen meenemen die we dan in onze eigen keuken kunnen neerzetten. De huidige stoelen, die waar we ons ontzettend op hebben uitgesloofd met schuren en lakken, worden slechter en we willen onze stoelen, waar we zeer aan zijn gehecht, wel gebruiken in onze keuken. Dat kan nu we een aanhanger huren. Ik ben daar heel blij mee. 

Verder hebben we een makelaar gevonden voor het verkopen van ons huis in De Westereen. Volgende week gaan we daar naartoe. Niet naar de makelaar maar naar de Westereen. We gaan dan in het weekend (eindelijk) naar Femke en Louis en Julian en we hoorden vandaag dat Greetje daar dan ook komt. Een familie reünie in 'petit comité'' zou je kunnen zeggen. Leuk! Dat is het deel waar we erg naar uitkijken. Het zeulen met de spullen en de schoonmaak is dan een bijkomstigheid. We gaan zo lang als het nodig is en zo kort als het kan want die aanhanger die huren we voor een bepaalde tijd.

Op onderstaande foto zie je me staan met één van de monturen die ik paste in de brillenwinkel. 's Avonds zei ik tegen Gerrit dat de trui die ik daar draag mijn allermooiste zomertrui is. Ik heb er al vele herinneringen aan. Zoals bijvoorbeeld een uitstapje op moederdag samen met Greetje naar het mosterd museum in Groningen. Daar hadden we toen een 'high tea' en dat had ik nog nooit meegemaakt. Heel leuk toen he Greetje????? 


Ik had de woorden naar Gerrit toe maar amper uitgesproken toen ik naar mijn truitje keek en zag dat er een vlek op zat. Direct de trui in  een sopje met ossengalzeep maar de vlek wil er niet meer uit. Daar gaat mijn allermooiste zomertrui! Gelukkig is hij op de foto nog helemaal schoon! Deze trui heb ik denk ik al zo'n 25 jaar. En tot gisteren voelde ik me er nog steeds heel mooi in.....als nieuw!!

Na een dagje boodschapjes halen reden we op ons gemakje naar huis. In Töreboda aangekomen zei Gerrit ineens: ' Zullen we hier bij de 'Bröderna Andersson' naar nieuwe stoelen kijken voor in de woonkamer. Bij de bröderna hebben we al diverse meubels gekocht. In onze woonkamer hebben we een tweedehands bank staan met een grote fauteuil gekocht van Eva die ook een kookboek heeft geschreven en we hebben twee losse fauteuils in de erker met een oud familietafeltje er tussenin. Die stoelen hebben we zo'n 30 jaar geleden gekocht bij Harms meubelen in Dokkum. Destijds waren ze groen. Nu zijn ze oranje met een stofje dat nooit meer verslijt. Er is één ding mis met die stoelen en dat is dat ze niet lekker zitten! Althans niet voor ons met onze lange benen. Het zijn stoelen voor kleinere mensen met korte benen. Henk verweet ons ook al eens dat wij in ons huis in Zweden niet één stoel  hebben die lekker zit. En hij had nog gelijk ook. Ik heb toen terstond voor Gerrit een lekker zittende stoel gekocht bij de bröderna Andersson in Töreboda.

de stoelen die er leuk uitzien maar niet lekker zitten


Vandaag hebben we daar een vervolg aangegeven. Gekocht: lekker zittende stoelen met een mooie en vooral sterke bekleding. Twee stuks en met een tafeltje ertussen. We hopen op goedkeuring van het jongvolk :-) Zelf zijn we in elk geval enthousiast over onze aankoop. De levering zal zo'n 8 weken op zich laten wachten. Dat hadden we verwacht want het is zomer en dan staat alles stil.
Dus gisteren op zoek naar een nieuwe bril en vandaag geslaagd voor twee nieuwe en lekker zittende stoelen in de woonkamer. Het kan niet op!

Henk en Chang en Emke gaan volgende week verhuizen. Een grote stap in hun leven. Wanneer zij naar hier rijden, reizen wij naar daar. Ergens zullen we elkaar passeren. Dat laten we maar voor wat het is. Op een later moment zullen we elkaar weer treffen.


Wat leuk is dat we, eenmaal in NL, Femke en Louis en Julian weer zullen zien. Daar verheug ik me erg op en Gerrit ook. De bonus is dat Greetje in dat weekend ook aankomt in NL. Heel gezellig zo met z'n allen.

Zo werd een dagje boodschappen halen in Mariestad een dag met meerdere gebeurtenissen en overpeinzingen. Het houdt wat in zo'n verhuizing.

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij.








 

2 opmerkingen:

  1. Och Johanna, Life is too short om je druk te maken om een vlek op je trui. Gewoon blijven dragen als het je lievelingstrui is! En groeten aan iedereen, wat gezellig allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah ja dat is ek sa! Ik haw de trui twa dagen yn de ossengalsjippe stean litten en hjoed wosken en no is hij wer skjin. Mar ja skjin en heel he, der bin ik mei grut wurden en dat bliuwt er altyd hwat ynsitten :-)

      Verwijderen