maandag 10 juli 2023

Dat was schrikken!!

En dan heb ik het niet over de beslissing van Mark Rutte om uit de politiek te stappen, al keken wij daar wel even van op. Zelf denk ik dat het jammer is dat het kabinet in deze zeer moeilijke periode niet verder kan regeren echter dit moment (er moeten diverse nieuwe partijleiders worden gekozen) maakt ook dat er nieuwe personen een kans krijgen om de politiek weer geloofwaardig te maken. Er zal een frisse wind gaan waaien in de tweede kamer na de verkiezingen. We hopen er het beste van.

Waar slaat de titel van deze blogpost dan wel op.......

Vanochtend na het ontbijt ging Gerrit even naar boven. Ik had er geen erg in gehad maar Gösta liep achter hem aan en besloot na enkele minuten de trap naar boven te nemen. Dat doet hij tegenwoordig wel vaker. Een poosje terug werden wij 's ochtends wakker en lag hij voor onze slaapkamer deur te slapen. Hij heeft onze bovenverdieping ontdekt.
Vanochtend ging hij ook naar boven toe, toen hij Gerrit daar zag besloot hij stante pede de afdaling weer in te zetten. Eigenlijk voordat Gerrit het goed en wel doorhad. Meestal als hij boven is doen we hem de sneeuwschoentjes even aan zodat hij meer grip heeft op de traptreden of we doen hem een riem om en geleiden hem zo weer de trap af. Vandaag dacht hij het zelf te kunnen. Toen hij 1/3 deel van de trap genomen had gleden zijn poten weg en raakte hij de grip kwijt. Ik zat in de keuken en had het eerst niet eens door maar het rammelende geluid werd steeds heftiger. Ik liep naar de bibliotheek en zag Gösta daar op de grond liggen en Gerrit verbouwereerd op de trap staan. Oh oh oh wat een enorme schrik, ik stond op mijn benen te trillen. Gelukkig ging hij alweer snel staan en schudde hij zich voorzichtig even uit. Met één poot, hinkte hij een beetje maar na een kwartiertje was dat over.
Gösta is de hele dag een beetje tam. Hij loopt voorzichtig, schud zich voorzichtig uit en hij doet geen gekke dingen. Hij is wel alert, wil wel eten en had ook wel trek in zijn traktatie van vijf uur. Steeds komt hij even bij ons en legt hij zijn kop in onze schoot. Vanmiddag toen hij rustig lag heeft Gerrit hem onderzocht. Hij geeft geen pijn aan, er lijkt niets gebroken te zijn. Mogelijk zijn er wat gewrichtskapsels verrekt. Duidelijk is dat hij erg geschrokken is. Ik hoop maar dat hij voorlopig niet weer naar boven loopt. We hebben nu een krukje voor de trap gezet zodat hij er niet langs kan.


Ik heb in de namiddag nog een goed gevuld kussen voor hem gemaakt en daarop kan hij nu lekker liggen. 



Ik hoop nu maar dat het met een sisser afloopt en dat hij morgen weer wat levendig en blij is. Vandaag hebben we hem lekker met rust gelaten. Niet wandelen en niet spelen wel relaxen en slapen zodat zijn lichaam kan herstellen.
Wat een schrik!!

Vanochtend zat Gerrit om half negen al op de grasmaaier. Ons gras was behoorlijk lang en er werd vandaag regen verwacht. Hij wilde graag voor de buien het gras gemaaid hebben. Dat is gelukt, gemaaid en geborsteld. Het ziet er nu weer puik uit!



Terwijl Gerrit aan het maaien en borstelen was heb ik Bosse weer representatief gemaakt. We hebben er dik drie maanden in gewoond en dat laat wel zijn sporen na. Nu is het woondeel weer klaar voor vertrek. De garage (een groot woord maar het gaat over de hoge ruimte onder ons bed) zit nog vol gereedschap, dat moet even op een ander moment, na de regen die naar verluidt wel enige dagen zal aanhouden.
Vandaag of liever gezegd vanmiddag ontvingen we wel 15 mm regen, soms hele dikke buien.


Het reetje kwam ook weer even tevoorschijn. Vorige week zagen we hem met twee jonge reekalfjes. Nu zien we hem alleen en gisteravond zagen we hem ook zonder de jongen. We hopen maar dat alles goed is met de kalfjes maar we vinden het wat vreemd dat we ze niet zien. Excuus voor de slechte foto, het toestel deed niet wat ik wilde.


Morgen gaan we op stap voor een nieuwe bril. Ik heb mijn bril nu 7 jaar en dat hadden er met gemak 9 kunnen worden ware het niet dat ik nu met een kras op mijn brillenglas loop. Ik had een 'ongemakje' tijdens het klussen. Een blokje met grof schuurpapier vloog me uit de hand en landde op mijn bril. Kras!! Wanneer ik in de verte kijk heb ik er geen last van maar wanneer ik zit te lezen wel. Bovendien zijn mijn oorbeschermers versleten. Mijn bril (merk Lindberg) heeft speciale oorbeschermers en die kan ik nergens kopen. Gerrit heeft al eens fietsventilslang om de uiteinden van de brillenstangen gezet. Die zijn nu versleten, de slang is nu op en nergens meer te verkrijgen. Ik heb er nu zwarte isolatietape omheen gewikkeld maar eigenlijk is het geen gezicht. Het vooraanzicht is nog prima (behalve de kras dan) maar het zijaanzicht dat ziet er niet uit. Het liefst kocht ik weer dezelfde bril want daaraan ben ik nu gewend maar volgens mij is die uit de collectie. Het zal wel even zoeken worden morgen.... Morgen, de dag nadat duidelijk is geworden dat Zweden lid zal worden van de NAVO. Turkije geeft het verzet op en heeft daar waarschijnlijk iets voor terug ontvangen. Wat dat is, is nog niet helemaal duidelijk, dat het een koehandel is.. wel!

Een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd














 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten