zaterdag 8 juli 2023

De klus is geklaard

Vorige week zondag zijn we al terug gegaan naar het huis van Henk en Chang en Emke. Dat is wel een beetje vreemd om daar te komen terwijl zij er niet zijn. Het voelt wat leeg. Maar zo hebben we het met hen afgesproken. Er zijn nog een paar dingetjes te doen voor ons en er komen nog een aantal bestellingen binnen die wij dan in ontvangst kunnen nemen. Zij gaan in NL de verhuis voorbereiden en de ouders van Chang verwelkomen. De volgorde van belangrijkheid is overigens andersom!


Maandag regende het de hele dag. Soms heel dikke buien. Het water vloog de goten uit!
 

Dat zie je dan wel niet op de getoonde foto's maar dat moet je maar van me aannemen. Dinsdag was het heel warm af en toe droog zodat Gerrit besloot de goten leeg te halen. Emmers vol drap kwamen eruit. Het was duidelijk al eventjes geleden dat de goten waren schoongemaakt. Laat de regen maar komen, het hemelwater wordt nu weer netjes afgevoerd.
De hele maandag ben ik bezig geweest met het zomen van de gordijnen (afmeten, spelden, rijgen, zomen) en dat voor ruim 12 meter stof en zonder goede werktafel. Ik geef het je te doen maar het is gelukt. Ze hangen!




Netjes twee centimeter boven de vloer wanneer ze in de hoeken hangen. Trek je de gordijnen dicht dan slepen ze in de midden van de rails over de vloer. De rails hangt door omdat het spanplafond in het midden van het raam doorhangt. De steunen van de rails zijn tegen de plafondplint aan geplaatst en zo hangt die nu dus ook door. Het is me niet naar de zin en morgen gaan we daar nog mee aan de slag. We gaan de rails recht hangen. Ik heb de gordijnen heel precies gemaakt en dan wil je ook heel graag dat ze mooi hangen. Dat vraagt dus nog wat aandacht.

Vandaag (woensdag) hadden we een leuke dag. We konden een bestelling ophalen bij de MIO in Örebro. Daar was een eethoek besteld en die konden we vandaag ophalen. Een mooie grote eetkamertafel (Italiaans design) precies in de kleur van de keuken. 




Het staat nu nog een beetje kaal maar dat verandert wel wanneer de kamer zich wat meer vult. Op de foto zit ik er wat streng bij, ik zit even bij te komen van het tillen van de tafel. Je ziet het er niet aan maar hij is loodzwaar. Hij staat me er nu wel even naar de zin, ik kom er niet meer aan.

In Örebro zijn we gaan eten bij ChopChop. Dat is soort van fastfood keten met een Aziatisch menu. We waren er vorige week met H en Ch en E geweest en dat was een positieve ervaring. Het eten is er goed, eenvoudig en je hoeft er niet heel lang op te wachten (gott, snabbt och enkelt). Zo werd het letterlijk een heerlijk dagje uit! Net vakantie!



Met de aanhanger vol spullen zijn we weer terug gereden en hebben we, thuis aangekomen, de spullen uitgepakt en neergezet. Toen was de 'werkdag' ook alweer voorbij.

De rest van de week zijn we bezig met het doen van kleine klusjes. Ik heb de Spirea achter nog gesnoeid want die groeide door de openingen van de altan heen, Gerrit heeft het elektrisch in de badkamer afgemaakt. Dat was een klus voor de elektricien maar die komt maar niet. Aangezien Chang haar ouders meekomen naar Zweden (zij zijn natuurlijk ook heel erg nieuwsgierig naar het nieuwe huis) en er intensief gebruik gemaakt gaat worden van de badkamer dachten we dat het goed zou zijn dat het elektrisch er klaar zou zijn. Dat is gelukt! Wanneer de elektricien komt (voor het aanleggen van een moderne meterkast) kan hij wel een controle uitvoeren en dan is het ook oke!

Vanochtend tijdens ons ontbijt ging mijn telefoon. Ik keek op mijn scherm en zag een nummer staan. Het klinkt wat achterdochtig maar wanneer ik een belletje krijg van een nummer dat niet in mijn contacten staat dan neem ik de telefoon niet aan. Ik controleer dan eerst het nummer. Ook deze keer zag ik dat het nummer bekend staat als een nummer gekoppeld aan bedrog (bedrägeri).

073-042 26 67

Andra format: 073-042 26 67 · +46730422667

403

Personer har hittills sökt på

073-042 26 67
28

Personer har rapporterat att det är

Bedrägeri

Mobilnumret kommer från operatören

Telenor Sverige AB
Ring 073-042 26 67

Senast sökt på:

7 juli 2023

28 personer har rapporterat
073-042 26 67 som bedrägeri! Stämmer detta?

IkonTroligen bedrägeri

Toppkommentar:



Zo hoop ik te voorkomen dat ik er onbedoeld intuin met alle gevolgen van dien.

Het is vrijdag wanneer ik de laatste zinnen van deze blog schrijf. We hebben nu zo'n beetje alle klusjes gedaan en morgen gaan we de garage opruimen. Die staat nu nog vol met gereedschap en een deel daarvan nemen we mee naar huis. 

We zijn er nog niet want ons volgende project staat al in de steigers en dat is het verkopen van ons huis in NL. Het huis waar H en Ch 5 jaar in hebben gewoond.  Wanneer zij hun spullen eruit hebben kunnen wij het huis verkoopklaar maken. Ja, ja....we hebben een drukke zomer. Volgend jaar beter zullen we maar rekenen....

Hier nog een paar foto's van een half jaar klussen:

de badkamer



Henk heeft al het tegelwerk en montage van douche en badkamermeubel zelf gedaan. Wat ik echt heel knap vind is hoe hij de afvoer van het douchewater rond het putje heeft gemaakt.


De hal en de gang naar de slaapkamers en bijkeuken


En dan natuurlijk de gordijnen in de herhaling. Ze hangen nu recht en niet meer op de grond.


En dan ook nog even de ventilerende vloer. Hij doet het, de test was positief, we hadden witte rook :-)!


De luchtstroom gaat onder de vloer door en wordt opgezogen door een buis die in verbinding staat met een ventilator. Er kan geen valse lucht worden aangezogen omdat de bovenliggende vloer helemaal is afgetapet. Het werkt heel mooi maar man oh man wat een werk om het zover te krijgen.

Zo begon het....



Vandaag hebben we opgeruimd. Gerrit heeft het gereedschap gesorteerd en in de camper gezet. Ik heb buitenom schoongemaakt en toen was het tijd om te vertrekken.
Nu is het wachten op de verhuizing.


We kijken met heel veel plezier terug op deze periode. Met z'n allen hebben we er een mooi huis van gemaakt dat voldoet aan de huidige standaard. Dat geeft veel voldoening!!

We wensen jullie allen een mooi weekend of misschien wel een mooie vakantietijd! Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.












 

4 opmerkingen:

  1. Wat een grote klus hebben jullie geklaard!
    Natuurlijk vinden jullie het leuk om te klussen, maar toch....eenmaal begonnen wil je door en mooi werk afleveren. Wel, jullie hebben jullie kinderen (en kleinkind) fantastisch meegeholpen om er een mooi fijn huis van te maken.
    Natuurlijk was het ook leuk om je kleinkind van zo dichtbij mee te maken.Want heerlijk als je zulke ouders hebt. Hopelijk hebben jullie nu ook weer een beetje tijd om zelf vakantie te houden. Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja precies Jet, je wilt door en daarin heb je, eenmaal begonnen, ook geen keuze inderdaad. Het moet weer een huis worden en nog liever een fijn thuis voor hen. Dat dit nu is geslaagd dat geeft veel voldoening. Een echte zomervakantie met een lange reis zit er dit jaar denk ik niet in. Heel erg vinden we dat niet, dat kan volgend jaar wel weer.
      Warme groet, Johanna

      Verwijderen
  2. Wat is it prachtich wurden Johanna! Ik fyn dasto ek wol héél goed by dy eethoek en it interieur past. Wat in elegantie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wol wol Sjoukje, dat ik elegant bin dat krige ik net sa faak te hearren mar ik fyn it in aardich compliment!! Groetnis Johanna

      Verwijderen