zondag 16 juli 2023

Heb er lang over nagedacht en noem deze blogpost 'Zondag'

De dag begon met veel regen zodat we na ons ontbijt een heerlijk lange nazit hadden. We kletsen dan een beetje en lezen de kranten op internet. Zweedse kranten en Nederlandse kranten. Soms lees ik ook nog even The Guardian. Daar hadden we vandaag dus lekker de tijd voor.
Geheel geïnformeerd over het nieuws van gisteren en vandaag konden we zo rond half één op stap. Vandaag liepen we weer door het Vångdalen. Gisteren hadden we veel op asfalt gelopen en dat geeft altijd een wondje op één van Gösta's poten zo ook gisteren. Vandaag liepen we tot aan het meer en zaten daar in het zonnetje en op een bankje.


Gösta stapt daar ook graag even ter afkoeling in het water. Hij durft steeds een klein beetje dieper maar zwemt niet, hij houdt van koel maar niet van nat!


Zittend op het bankje besloten we vandaag een ritje te maken. We toerden naar Forsvik en zaten daar een poosje aan het kanaal bij de sluis. Daar is een restaurantje waar je kunt eten en waar je in de tuin een heerlijk kopje koffie kunt krijgen met zelfgebakken taart. Wij kozen de aardbeien cheesecake en die was heerlijk!


Jammer genoeg kwamen er op dat moment geen boten door het kanaal. Het wisselvallige weer en de harde wind zal vele boten aan de wal hebben gehouden hier met die grote meren waarop het best wel tekeer kan gaan. 
Na de koffie reden we naar Tiveden maar daarbij namen we een route over heel erge binnendoor wegen. Daarover rijdend geeft altijd de leukste toertjes, je rijdt dan door de sprookjes gesitueerd achter de doorgaande wegen. Daar ga je zomaar 100 jaar terug in de tijd en daar is het bijzonder rustig en stil. Ergens daar zagen we nog een vader en moeder kraanvogel met twee jongen. Een van hen met jong kon ik nog net op de foto krijgen al is het waarschijnlijk wel even zoeken.


Als afsluiting van ons ritje gingen we naar Granvik, ook daar veel regen met bovendien de harde en gure wind volop op het terras. wij zochten een plekje binnen en aten er een menu.



Gisteren hebben we nog even een klein klusje gedaan in de keuken. We hadden daar een vaatwasser staan daterend uit de prehistorie. Aanvankelijk gebruikten we die niet veel, uitsluitend wanneer de kinderen thuis waren en we veel vaatwerk hadden te verwerken. Later bedachten we dat het afwassen met de hand meer water neemt dan het draaien van een vaat in de machine en zijn we geswitcht. Deze week las Gerrit in de krant dat oude vaatwassers ook wel eens in de brand vliegen. Nu hadden we een veel nieuwere meegenomen bij H en Ch vandaan en vanwege dit bericht in de krant hebben we die nu accuut geïnstalleerd. Die vaatwasser in nog maar een paar jaar oud en kan nog wel een poosje mee. Ik hoop dat deze ook net weer iets energiezuiniger is dan de oude.


De zelfgemaakte keukenplint past weer precies onder de nieuwe vaatwasser. Om de aansluitingen op hun plek te krijgen moest Gerrit even freubelen in het aanrechtkastje maar dat was zo gepiept. 




Ik denk dat we onze oude vaatwasser maar naar het stort brengen ook al doet hij het nog steeds goed. Zelf willen we geen risico op brand door dat ding dus daar zadel je iemand anders ook niet mee op.

Vanavond zitten we in onze woonkamer, buiten is het wat guur en Gerrit steekt de haard even aan. Eigenlijk meer voor de gezelligheid dan voor de warmte want er liggen maar een paar houtjes in.

Ik zit nog even weer wat muziek te luisteren en heb nog een paar nieuwe items aan mijn blog van gisteren toegevoegd. Ik snap dat het niet ieders smaak muziek is maar de stembeheersing van Dimash Kudaibergen uit kazachstan is fabuleus. Hij heeft een bereik van 6 octaven en kan van een diepe bariton naar een hoge sopraan met zijn stem en behoudt dan de volledige beheersing. Zijn stem vloeit naar het lijkt heel gemakkelijk van het ene register in het andere. Hij zingt in 13 talen en kan weet ik hoeveel (7 lees ik nu) instrumenten bespelen. Een bijzonder muzikaal talent dat hij ook uitzonderlijk heeft ontwikkeld. Het is een wonder. 

Weer bijgepraat :-) heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons. Wordt vervolgd......










 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten