maandag 20 september 2021

In Nederland V

Het weekend is weer voorbij en voor de werkers hier waar we verblijven is het weer blue monday! Voor ons niet wij hebben elke dag maandag, dinsdag, zaterdag.....

uitzicht vanaf het dakterras van het Forum Groningen


Het weekend vulde zich met leuke dingen. Zaterdag gingen we naar Groningen. Voor de tweede keer overigens deze week. Eerder reisden we per trein uit de Westereen om Gerrit's zuster Margriet te bezoeken. Het was toen prachtig weer en we genoten van de wandeling door de stad en nog meer van het bezoek aan Margriet. Het was alweer veel te lang geleden dat we bij haar waren. Bijzonder om zo de tijd te hebben met elkaar en zo zonder belemmeringen de draad met elkaar weer op te pakken.
 Zaterdag waren we er niet voor familie bezoek maar gewoon om even in Groningen te zijn. Ook al zijn we Friezen, we genieten altijd van een bezoekje aan deze stad. Deze keer was er voor ons een noviteit. We hebben een bezoek gebracht aan Forum Groningen. 

Forum Groningen

Wat een prachtig gebouw en wat een faciliteiten in het gebouw en nog mooier...wat een uitzicht over de hele stad. Het Forum is ontworpen door NL Architects en de bouw heeft in totaal acht jaar genomen met hierin een pauze om de bouw meer aardbeving bestendig te maken en wat gedoe over de financiering op te lossen. De kosten van de bouw zijn 71 miljoen, bij elkaar gesprokkeld met gelden van de provincie, het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn en Europese subsidies. Het Forum heeft na de opening al verschillende prijzen gewonnen.  Het heeft tien verdiepingen en bovenop is een dakterras met horeca voorziening en met uitzicht over de hele stad Groningen. Werkelijk schitterend mooi.  Andere faciliteiten in het gebouw zijn de bibliotheek, een bioscoop, veel studieplaatsen door het gehele gebouw heen, debat centrum, museum en expositieruimte. In het Forum ontmoet je een zee van ruimte waarin de roltrappen je brengen waar je maar wilt zijn. 


Rond die roltrappen vind je zitjes en studieruimtes, al vraag ik me wel af hoe goed je kunt studeren in een ruimte waar ook zoveel mensen rondlopen. Zo speels het Forum van binnen is zo strak is het aan de buitenkant. Ik kan dit wel waarderen omdat deze strakheid de aandacht niet afleidt van het mooie van de oude gebouwen in de binnenstad van Groningen.


Zondag hadden we wederom heerlijk nazomerweer. We zijn met elkaar gaan wandelen bij  Earnewâld langs de Headamsleat naar restaurant 'Ie Sicht'. Daar hebben we genoten van dit mooie plekje aan de Ie bij de Feanhoop en van een kopje koffie met appelgebak.


Zo hadden we alweer een rijk gevuld weekend. 
Vandaag hebben we nog een paar klusjes in de planning staan, we gaan de dag dus nu maar snel opstarten.

Ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd....











 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten