woensdag 15 september 2021

In Nederland III

Onze dagen hier in NL vliegen voorbij. We hebben heel redelijk weer, af en toe een buitje in de nacht maar dat deert ons niet. We vullen onze dagen wisselend met het brengen van een bezoek of het doen van een klusje voor H en Ch. We zijn immers graag bezig.
We brachten zondag een bezoek aan Ineke, Gerrit's zus. Daar waren we ook al vier jaar niet meer geweest, veel te lang geleden natuurlijk. Het was fijn om elkaar weer te zien en te spreken. 



Wat jammer is, is dat we maandag een bezoek aan mijn zusje zouden brengen maar dat ze op het laatste moment moest afbellen omdat ze ziek was geworden. Ze heeft één heel lieve kleinzoon en die had een vervelend virusje meegenomen van de dagopvang (Geen Covid gelukkig, maar daar was mijn zus dan wel weer voor gevaccineerd geweest). Ze knuffelt natuurlijk heel wat af met haar kleinzoon en voelde zich nu toch ook wat ziek. Gelukkig zijn we hier nog wel een poosje en wie weet kunnen we een herkansing inplannen.


Gisteren, dat was dan dinsdag, hadden we een dag zonder bezoeken. Dat is ook wel heel fijn, dan kun je even iets anders doen. Nu we bij H en Ch op de oprit staan kunnen we hen mooi helpen met een aantal klusjes. Gerrit was buiten in de tuin wat aan het werk en ik deed binnen het één en ander. 's Avonds zijn we uit eten geweest in Dokkum. Achteraf voelden we ons zo vol dat we niet direct naar huis zijn gereden maar eerst een stadswandeling door Dokkum hebben gemaakt. De binnenstad van Dokkum wordt zo ongeveer elk jaar gezelliger. Vroeger kon je er 's avonds wel een kanon leegschieten en was er ook in het weekend niets te doen maar nu liggen er allemaal grote en oude vrachtschepen in de grachten die dienen als een terras voor diverse etablissementen. Die schepen zijn mooi verlicht en bij het invallen van de schemering sprankelt de binnenstad je nu tegemoet. Ook in het naseizoen zijn er nog veel mensen die wat vertier zoeken in de binnenstad. De prachtige molens die op de Bolwerken staan zijn 's avonds verlicht en met de bootjes die in de stadsgracht zijn aangemeerd en 's avonds ook hun lichten ontsteken ziet het er sprookjesachtig uit.


 Net toen wij door de binnenstad liepen begon het carillon te spelen. Ik heb er een kort filmpje van gemaakt.


Wellicht dat het de sfeer een beetje weergeeft. 

Waar de dag van vandaag (woensdag) zich mee gaat vullen is op dit moment nog niet duidelijk. Daarover later meer.

Ontvang een hatelijke groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.......... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten