zaterdag 26 december 2020

Eerste kerstdag

En toen lag de eerste kerstdag ook alweer achter ons. We hebben er een heerlijk relaxte dag van gemaakt. 's ochtends na het wakker worden dalen we meestal eerst af naar de keuken. Vaak heeft Henk of Chang dan al koffie gemaakt en zitten we eerst even wat met elkaar te kletsen alvorens we een start maken met het dekken van de ontbijt tafel. Dat zijn altijd waardevolle momenten. Het ontbijt daarvoor namen we vandaag ook de tijd. We hadden een uit NL meegenomen kerststol en broodjes uit de oven, een glaasje sinaasappelsap en een gekookt eitje. 
Buiten was het wit van de vorst, 's nachts was het min 3.5 geweest op de altan. Heerlijk dat het nu wat kouder is. Gösta is ook graag buiten met dit koude weer. Hij heeft een dikke vacht met stug haar en hij heeft het binnen snel te warm. Dan gaat hij op het vloerkleed in de hal liggen om af te koelen. 
Na het opruimen van de ontbijtspullen zijn we met elkaar een wandeling gaan maken naar Grotteberget. Die wandeling begint in het bos bij ons huis. Naar de top van de berg is zo ongeveer drie kwartier lopen.




Heerlijk met de dikke winterjas aan, sjaal om en handschoenen aan. Dat voelt beter dan de temperaturen van 7 of zelfs 8 graden in de plus welke maken dat je loopt te zweten tijdens het wandelen.

Boven op de berg heb je een prachtig uitzicht over het landschap met daarin het Vikenmeer.

Wij hadden mooie blauwe lucht met zonneschijn maar in de verte richting Mariestad hing een donker wolkendek waaruit ook neerslag viel (regen of sneeuw).

Boven op de berg staat een picknick bankje waarvan de bovenkant helemaal met rijp was bedekt.

Het was zo'n mooi gezicht, we zijn er maar niet op gaan zitten.


Een ieder heeft op zijn of haar eigen manier genoten van het uitzicht en ik heb wat foto's genomen.


En Chang heeft Gerrit en mij nog even op de foto gezet. 

 Daarna hebben we de afdaling weer ingezet en zijn we door het dorp weer naar huis terug gelopen.
 Daar is een deel een spel gaan spelen, en een deel heeft heerlijk zitten lezen. Kopje thee erbij en wat lekkers en zo wil de middag wel om. 

's Avonds hebben we de rest van het diner van gisteren aangevuld met verse groenten en gebruikt voor het gourmetten. 's Avonds hebben we een film gekeken. Deze keer geen ridderfilm maar een scheepsvaartdrama dat zich afspeelt in de tijd van Napoleon ' Master en Commander: The far side of the world (2003). Voor de recentie zie hier

Het is midden in de nacht nu ik deze blog schrijf, even een pauze in de slaap en de rust om wat te schrijven.
Morgen is Greetje, ons kerstkind, jarig en vieren we een klein feestje. 

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten