vrijdag 13 juli 2018

Het water stroomt naar het laagste punt......

Deze post zal qua interesse niet in de top 3 van populaire en veel gelezen posts komen staan. Misschien is het zelf wel zo dat het lezen van deze post voor sommige mensen wat confronterend is omdat hiermee de vermijding doorbroken wordt. Want het onderwerp van vandaag zal voor velen geen hobby zijn. Dat begint al een beetje spannend te klinken....maar dat is het niet hoor. 
Waar gaat deze post over? Wel ....over opruimen!
Vier jaar lang renoveren laat zo zijn sporen achter. Bij ons, want we zijn er heel erg druk mee (geweest) maar ook in de opslagkast voor materialen en in het werkplaatsdeel van de kelder. Overigens bevinden beiden zich in de kelder. Je zou kunnen zeggen ' Het water stroomt naar het laagste punt'. Wel en dat is dus bij ons de kelder en daar hebben zich de restanten van vier jaar renoveren verzameld. In die vier jaar hadden we natuurlijk steeds veel te doen en hadden we niet veel tijd voor opruimen. Dat maakt dat het opruimen vaak bestaat uit de spullen weer achter de deur zodat het uit het zicht is en voor het oog weer netjes. Zo hebben we het toch maar mooi vier jaar volgehouden.
De laatste vier weken hebben we erg hard gewerkt aan de nieuwbouw van onze altan en dat was wat de kelderruimten betreft de druppel.... Dat vonden zowel Gerrit als ik en we hadden al afgesproken dat wanneer de altan klaar zou zijn, we de kelder zouden opruimen.
Die dag van het grote opruimen was vandaag aangebroken. We hadden dus niet echt de allerleukste dag in onze pensioenperiode. Met name Gerrit heeft altijd wel wat moeite met dit soort activiteiten. Wellicht omdat mijn aanpak meestal rigoreus is en hij het liever wat geleidelijker doet. Het huidig toestandsbeeld in onze kelder kon met voorzichtigheid en geleidelijkheid echter niet meer uit de voeten. Dus vanmorgen, toen S en F weer vertrokken waren na eerst een lekker en gezellig ontbijtje te hebben genuttigd, hebben we eerst alles uit de garage gehaald. Werkelijk alles! Slechts de winterbanden zijn blijven staan.


Daarna hebben we een aantal onbruikbare kasten verwijderd en de bruikbare kasten schoongemaakt en er bruikbare kasten neer gezet en de garage uitgeveegd. Tot zover hebben we deze klus samen gedaan. Daarna ben ik naar de gereedschapsruimte gegaan en is Gerrit gestart met het herinrichten van zijn werkplaatsruimte. Alles wat terug de garage inging schoongemaakt met de hogedrukspuit van de compressor.

 In de gereedschapsruimte was het al niet heel veel beter dan in de garage. Dus ook hier heb ik eerst alles uit de ruimte gehaald. Het ergste heb ik maar niet op de foto gezet, hier is de kast al voor een groot deel leeggehaald.

 En dat stond dan her en der in de kelderruimte. Daarna de grote bezem erdoor en de kleinere en nog later het vegertje van het veger en blik en toen begon ook voor mij het herinrichten van deze ruimte. Op een gegeven moment zag ik het bijna niet meer zitten....en dat zegt wat. Maar de aanhouder wint en Gerrit sprak mij moed in door te zeggen: ' Vanavond hebben we het klaar!'
 En dat is gelukt, zowel in de garage als in de gereedschapsruimte. Het 'mijn en dijn' is nu ook gescheiden. Gerrit heeft al zijn spullen nu in de garage-werkplaats en ik heb mijn spullen in de voormalige gereedschapskast. Daar staan nu al mijn schilderspullen en mijn eigen gereedschap. Nu weet ik gelukkig weer wat ik heb en waar het staat!


Het was dus een verschrikkelijke dag! Maar met een heerlijk resultaat!

2 opmerkingen: