zondag 5 mei 2024

We kunnen weer water oppompen

We hebben weer water uit de put en het stroomt in liters uit de pomp wanneer we zwengelen :-)
Fijn dat deze klus weer klaar is en de pomp weer werkt. Ik gebruik hem veel vooral voor het bewateren van de buitenbloemen.

hier monteert Gerrit de slang aan de pomp

Natuurlijk was Emke heel nieuwsgierig naar de pomp. Dat had ze nog nooit gezien. Samen met Henk mocht ze eventjes water in de gieter pompen.


Het uitje in de kruiwagen gisteren was haar blijkbaar heel goed bevallen want vanochtend vroeg ze of Gerrit nog een keer met haar en de kruiwagen naar de speeltuin wilde gaan. Natuurlijk smelt je hart  en zijn we vanochtend weer gegaan.
Wanneer ze zo aan het schommelen is dan roept ze van: 'Heger pake, heger!' Na een poos schommelen, paardje rijden en van de glijbaan af glijden was het tijd om weer naar huis te gaan. Toen ons huis in zicht kwam riep ze 'Undenäs, Undenäs!' Henk probeerde haar nog uit te leggen dat alle huizen hier bij Undenäs hoorden maar of dat binnen kwam dat weet ik niet. Wat is het toch leuk zo'n klein zich ontwikkelend mensje!

Zo weekendje bij pake en beppe is een gelegenheid voor de ouders om ook even een beetje uit te rusten.....


Tussen de middag zijn ze vertrokken richting Italië. Heerlijk! 

De rest van de dag hebben Gerrit en ik het huis wat opgeruimd en schoongemaakt, Gerrit heeft de bieten in de moestuin ingezaaid en ik heb Bosse schoongemaakt en een begin gemaakt met de inrichting. Het plan is om binnenkort even op stap te gaan.

Wat we ook nog deden..... Gistermiddag zaten we gezellig op de altan en in het zonnetje toen we plotseling een raar 'vallend' geluid hoorden. We keken elkaar aan zo van.....' wat is dat nu'. Zelfs de buurman kwam naar ons toe omdat hij dacht dat er een ongeluk gebeurd was. Gelukkig waren wij allemaal gezond maar toch gingen we uit op inspectie. Wat bleek...... De voorste rij van het stookhout in het tweede compartiment was naar beneden gekukeld. We hadden al gezien dat het wat voorover hing maar het naar achteren tikken van het hout dat lukte ons niet. Vanochtend hebben we het hout opnieuw gestapeld en nu ziet het er weer uit alsof er niets is gebeurd :-)

Meer kan ik er niet van maken vandaag, heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd......












 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten