zaterdag 11 mei 2024

Van Eksjö naar Bergkvara met een overnachting in Gösjön

Ja dat is nu voor de liefhebbers heel erg jammer dat Joost Klein, b.t.w. opgegroeid in hetzelfde dorp als Gerrit, als kanshebber is gediskwalificeerd. Ik lees net in de Dagens Nyheter dat hij een gebaar heeft gemaakt naar een Zweedse cameravrouw toen die hem filmde net nadat hij zijn act in de halve finale ten uitvoer had gebracht, dit terwijl hij bij herhaling heeft aangegeven op dat moment niet gefilmd te willen worden. Wat een desillusie voor al diegenen die zo hard hebben gewerkt om dit moment tot een glorieus moment te laten uitgroeien! Het is als een prachtig zelfgebakken en mooie gedecoreerde taart die net voor het serveren omvalt en instort.

We moeten weer verder met elkaar en dat zal uiteindelijk ook wel weer lukken. 

Ik ga jullie in deze blog even bijpraten over onze reis. We waren gekomen tot in Eksjö. Daar stonden we twee nachten. De ochtend na de tweede nacht zijn we halverwege de ochtend vertrokken. Het was donker bewolkt weer. Onze tocht was echter niet donker, nee hij was prachtig.

Natuurlijk maakten we onderweg ook eventjes een stopje voor de koffie. Wat zaten we daar heerlijk aan de rand van een meertje, een voormalig zwemplekje, er stonden nog oude kleedhokjes en aan de andere kant tussen de bomen waren een aantal 'utedassen'. Gerrit keek er even in en kwam terug met de mededeling dat de nood wel heel hoog moet zijn wil je daar gebruik van maken.


het verkleden

voor de hoge nood

wij zaten daar heerlijk

Na de koffie gingen we weer verder met onze reis. We rijden over binnenwegen met een gemiddelde snelheid van 40 km/h. Zo hebben we mooi tijd om een beetje om ons heen te kijken. Uiteindelijk belanden we op een kleine camping bij Berga. Er was nog één plekje beschikbaar op de camping waar voornamelijk vaste gasten staan die het naar het zich laat aanzien heel gezellig met elkaar hebben want ze lopen over en weer. Wij hebben er met plezier gestaan, het was er heerlijk rustig en we konden er mooi met Gösta wandelen. Die genoot er zo erg van dat hij midden in de nacht nog een wandelingetje wilde maken. Wij laten hem natuurlijk voor de nacht nog een keertje uit maar gisteravond kon hij de plasplek maar niet vinden. Uiteindelijk hebben we hem op zijn slaapplek gebracht en ja.... toen moest hij midden in de nacht :-).

Aan het einde van de ochtend (zaterdag) vertrokken we ook weer van deze camping.

Het eerste stuk van dit ritje was erg mooi. Toen we aankwamen in Kråkmåla zagen we daar een heel mooi houten kerkje en zijn we daar eventjes bij gestopt. Voor de koffie vonden we het nog te vroeg maar we zijn uitgebreid bij het kerkje wezen kijken. Jammer genoeg konden we er niet in.





Voor een impressie van het interieur van de kerk leen ik een foto van Wiki.

Kyrkorummet



Het was er zo vredig in Kråkmåla!! 

Toch gingen we weer door, nieuwsgierig naar de rest van onze rit. Die viel een beetje tegen. Totdat we aankwamen bij de kust. De zee is altijd zo mooi wijds. Ik had op de app gezien dat er in Bergkvara een 'ställplats' bij de haven zou zijn. Geen voorzieningen maar wel met een prachtig uitzicht. De bewijzering in Bergkvara voerde ons echter naar de camping welke daar ook heel mooi ligt maar wij wilden graag aan zee staan. Dus weer terug op zoek naar de ställplats van de bootclub. 
Kijk daar staan we achter de laatste boot die nog in het water moet. We hebben het uitzicht op Öland!









Hier kunnen we wel een nachtje doorbrengen voor 100 kronen.

Tot de volgende etappe.....

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons, wordt vervolgd.....

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten