donderdag 16 mei 2024

Een mooie wandeling rond het meer

Dit is voor ons de derde dag op deze camping. We genieten van deze plek en van het fantastische weer. We kunnen merken dat we ietsje verder in de tijd komen want vanavond is het echt drukker geworden op de camping. De rust en de ruimte worden een beetje ingeperkt en het geeft natuurlijk ook gezelligheid.

Wij stellen ook eventjes niet zoveel eisen aan onszelf in de zin dat we niet zoveel hoeven. Vandaag hebben we slechts een mooie wandeling gemaakt rondom het meer waaraan de camping ligt. Zo'n kleine zes kilometer. Gelukkig ging een deel van de wandeling door het bos waar veel schaduw was want in de zon is het echt al te warm voor Gösta.


Voor een indruk zie onderstaande foto's.





Gerrit nam ook weer twee foto's waarvan ik er deze keer eentje plaats :-)


En overal waar je komt die muurtjes van keien die men uit de landbouwgrond heeft gehaald.


Op een gegeven moment zagen we tijdens onze wandeling onze camping aan de overkant van het meer liggen. De camping ligt mooi verscholen tussen de bomen en het bos.


Als je goed kijkt krijg je Bosse helemaal in het midden in beeld.

De loslopende koeien in het weiland, dat was wel even spannend maar het ging uitstekend.

Eenmaal weer thuis hadden we het gevoel niets meer te hoeven vandaag en zijn we in het zonnetje weggedoken in onze boeken. Ik lees op dit moment van Erik Valeur ' Schipbreuk van een leven', een boek dat me steeds meer te pakken krijgt. Op de achterkant staat' Schipbreuk van een leven is een indrukwekkende roman over de illusies van het leven, en een onvergetelijk verhaal over de gecompliceerde relatie tussen ouders en kinderen', een psychologische roman, net wat voor mij.  Gerrit leest van Vaclav Smil (een emeritus hoogleraar aan de universiteit van Manitoba Canada ' Zo zit de wereld in elkaar' met als ondertittel 'Wat de wetenschap ons leert over het verleden het heden en de toekomst'. Onderwerpen zijn energie, voedselproductie, materialen, globalisering, risicomanagement en het milieu. Door een kwantitatieve lens naar de wereld kijken, net wat voor Gerrit. Je snapt het, daar vermaken we ons wel even mee.

Aan het einde van de middag kwam er nog een grote Concorde de camping oprijden om vervolgens midden op het veldje waarop we staan en voor onze neus een plekje te zoeken. Het eerst wat er gebeurde was de schotel in positie stellen. Uit die Concorde kwamen twee honden rollen, waarvan er eentje een kopie is van Bosse (de hond die vroeger bij ons in de straat woonde en die tot Gösta's grootste vijand is geworden). Nu vonden we net dat Gösta het heel goed deed op de camping. Hij liet alles gebeuren en raakte niet overstuur en is lekker ontspannen, een hele verbetering met voorgaande jaren. Maar toen de kopie van Bosse uit de camper kwam...... Die hond ligt overigens heel mooi rustig voor de grote camper, Gösta zal eraan moeten wennen in de dagen dat we hier nog staan. Ik hoop nu maar dat we vanavond niet gelijktijdig een laatste rondje gaan lopen :-(

Wel heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd.....

                        










Geen opmerkingen:

Een reactie posten