zondag 7 januari 2024

Wintersprookje

Onze vakantieweek thuis is nu bijna voorbij. Het was heerlijk! En de puzzel, die kregen we zaterdagavond af. 2000 stukjes gelegd, we hebben er vijf dagen over gedaan. Dat geeft geen eeuwige roem, vandaag zag ik op youtube dat er wedstrijden puzzelleggen zijn waarin dit soort puzzels in een aantal uren op het bord komt te liggen. Maar goed, wij deden dan ook geen wedstrijd. Het was gewoon vakantiewerk. Nu hij klaar is kan hij weer in de doos met een sticker erop dat deze puzzel compleet is, een trendbreuk hier want meestal komen we net één stukje tekort.

Omdat we vandaag dus niet hoefden te puzzelen konden we een andere activiteit kiezen. Die keuze was niet heel moeilijk want vandaag hebben we opnieuw prachtig winterweer en wel met het zonnetje erbij. We besloten erop uit te gaan en te genieten van deze prachtige wereld. Want wat een mooie winterperiode maken we door. Zo hebben we het hier nog niet meegemaakt. De temperatuur komt niet boven de - 13 graden C en we hadden zelfs een nacht met - 23 C. Gerrit houdt zijn sokken 's nachts al aan vanwege de koude voeten :-)

Maar vandaag gingen we dus op stap. Eigenlijk moet ik zeggen aan de rol want het uitje was met de auto omdat heel lang buiten verblijven, ook al ben je aan de wandel, geen optie is. Met een gangetje van 40 km/h reden we door onze eigen omgeving en wat was het mooi. Sowieso maakt het leven dichter bij de natuur, dat je meer eerbied ontwikkelt voor die natuur (al hadden we die ook al) maar als je dit van vandaag zo ziet dat kun je een gedachte niet onderdrukken dat we met zoveel zorg meer, om dienen te gaan met de plek waarop we leven.Want die plek is wonderschoon!! 

Natuurlijk heb ik foto's genomen en die wil ik graag met jullie delen.

Beateberg

Beateberg met uitzicht over het Vikenmeer en nog net even de toren van het kerkje (mooi plaatje voor een puzzel) 

idem

Kijk toch die bomen

Mooi met dat hekwerk,  Beateberg

Vlak voor dit plaatje kon ik de foto van de dag maken en riep ik nog van 'stop even', waarop Gerrit antwoordde '12 % ik kan nu niet stoppen' en weg was mijn moment.


 Abberud


Tenslotte reden we over Forsvik weer terug. Daar gingen we nog naar de sluisomgeving waar we dit winkeltje ontdekten. Ik had er al iets over in de krant gelezen maar wist niet waar het te vinden was. Het is een. onbemande winkel, een kleine supermarkt. Je kunt naar binnen komen met je Bank ID, zo word je voor je de boodschappen haalt geregistreerd. Je scant zelf je producten en betaalt met je bankpas of met Swish en klaar ben je. Wel een soort van concurrent voor de winkel in ons dorp maar een uitkomst voor mensen die in Forsvik wonen en van vervoer afhankelijk zijn en dat niet hebben en voor vakantiegasten zonder vervoer, er komen namelijk best veel mensen aanleggen met hun boot in de zomer.


Wel nog een laatste plaatje en dan is het 'slut'!

Abberud

Ik hoop dat jullie net als wij ook een fijne zondag hebben gehad. Wij schakelen maandag weer over naar de normale modus, tegen die tijd ruimen we ook onze kerstdecoraties op. Dan wordt het echt januari voor ons.

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd........

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie plaatjes! Blauwe winterlucht en koud! Brr. Het brandhout vliegt er waarschijnlijk doorheen. Bij ons in Hoogeveen is het nu ook een beetje winters (rond het vriespunt) en dan zie je het gasverbruik ook al flink toenemen.

    Ik vroeg me af: kunnen jullie nu te voeg het Viken meer oversteken naar b.v. de trouwlocatie Gammalruds Brygga? Of is het ijs daarvoor nog te onveilig voor? Het is nu toch al een mooi poosje koud in Zweden.

    Groetjes uit Hoogeveen,
    ../Wilfred

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat hout, in de keuken valt het gebruik genoeg mee met het stoken van de kakelugn. Zo ongeveer 5 houtjes per keer en we stoken hem tweemaal daags. In de woonkamer hebben we nu nog een openhaard. Die stoken we momenteel ook en daar vliegt het hout doorheen. Het is de bedoeling dat we daar zo eind januari, begin februari ook een kakelugn krijgen (wel gekocht hoor :-)). Dan zal daar het verbruik ook meevallen.
      Wat het meer betreft, het Viken ligt nu dicht maar we zien er nog niemand op lopen. Wij begeven ons daarom nog niet op het ijs. Het kan zo zijn dat binnenkort de eerste auto's het meer op gaan voor het ijsvissen. Schaatsen wordt hier eigenlijk niet gedaan.
      Groet Johanna

      Verwijderen