dinsdag 9 januari 2024

Er zit weer wat in de planning

Wel... het is ons gelukt weer in ons normale 'doen' te geraken. We hebben het kaarsvet van de tafel geschraapt, de sterren verwijderd, de trappetjes naar de zolder gebracht, de kerstbomen ontmanteld en opgeruimd en de buitenverlichting gedoofd en opgerold. Onze kamer en keuken zijn nu weer clean en klaar voor de rest van het jaar.

foto genomen om 16.00 uur

Na het werk van vandaag viel het ons op dat het ook al veel langer licht is. De kortste dag ligt alweer een paar weken achter ons en wanneer je om vier uur 's middags naar buiten kijkt kun je dat zien. Dan is het nog niet donker! We gaan echt weer op naar het licht, heerlijk!

Het is een beetje warmer, de hele dag vandaag zo ongeveer -7 C. Een paar dagen geleden schreef ik over Kvikkjokk en dat daar de laagste temperatuur was gemeten, -43,6 C. Vandaag is het er 0 C. Een verschil van 40 graden en dat in een paar dagen. Rond het komende weekend gaan wij ook richting de 0 graden C. Daarna wordt het dan weer kouder. We zullen het zien, soms veranderen de verwachtingen zomaar weer.
Vandaag is het prachtig zonnig winterweer. We zijn eerst lekker naar buiten gegaan voor een wandeling langs Roll. Nu het iets minder koud is kunnen we langer met Gösta naar buiten.




De weg naar Roll is best wel glibberig met die dikke ijslaag. Wij hebben er met de spijkerbanden onder onze schoenen geen last van. We hebben nog een paar nieuwe gekocht bij de Jula met 6 spijkers onder de voorvoet en drie onder de achtervoet en ze prikken diep weg. Dat loopt lekker stabiel. In de verpakking zaten ook nog twee reserve spijkerdoppen voor wanneer je er eentje verliest. En dat allemaal voor bijna een tientje, daar wil je geen ellende om hebben. 


Hier ook nog even een leuke foto van de leuke wandeling.


We zijn ook bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe project. In de woonkamer deze keer. We hebben vorig jaar een nieuwe kakelugn voor onze woonkamer besteld. Die arriveert over twee weken bij onze murare (metselaar) van het bedrijf 'Din Murare' uit Skövde. De Murare heet Ola. Hij heeft ook de kakelugn in onze keuken geplaatst en hij werkt heel netjes en precies. Hij is dealer van Gabriella wat het merk is van onze kakelugn. Zo zijn we ook aan hem gekomen. Voordat hij komt, naar wij hopen in februari (maar dat weet je nooit helemaal zeker bij onze murare), moeten wij zelf onze oude openhaard weghalen. Zo hebben we dat althans met hem afgesproken. Omdat we dan moeten breken aan de muur waar de huidige openhaard is gepositioneerd, dient aan die muur herstel te worden gepleegd en daarna ook een afwerking. Zo krijgen wij een klusje in de kamer. We moeten behangen en gaan meteen ook de eiken parketvloer opnieuw in de olie zetten. Zo zijn we de aankomende tijd wel weer even een poosje aan de klus.

Tot zover weer onze belevenissen. Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij! Wordt vervolgd.....




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten