maandag 22 januari 2024

Dubbel geluk vandaag

dit beeld zullen we de komende tijd niet meer zien.

De winter is voorlopig even aan kant, vandaag was het + 6 C. Het water stroomt continu uit de regenpijpen terwijl het droog weer is en het dak is inmiddels weer zichtbaar. Buiten ziet het er troosteloos uit en het is goed glad op straat. Wij maakten vanochtend een wandeling door het dorp en we hadden het zweet op de rug. Wat een omslag ook!

Na de wandeling en het kopje koffie dat we dan nog drinken terwijl Gösta zich tegoed doet aan zijn brokken, zijn we naar de eetkamer gegaan om de vloer op te wrijven. Ik met de polijstmachine en Gerrit er achteraan met een zachte doek. De vloer is echt opgeknapt en kan er zo wel weer even tegen.

Toen dat klaar was en we inmiddels ook alweer een paar dingen in de eetkamer hadden teruggezet zei ik tegen Gerrit dat ik het jammer vond dat het behang vandaag niet geleverd werd. Vanochtend had ik op de app gekeken en daar zag ik dat het om 9.15 in Tibro was aangekomen. Tibro is de laatste halte voordat het uitgeleverd wordt, er naartoe rijden om het zelf te halen heeft geen zin, ze kunnen het dan niet vinden. Dat hebben we eerder al eens geprobeerd. Ik bleef met mijn aandacht nog een beetje hangen in plan A (vandaag behangen), Gerrit zag wel licht in plan B (eerst de woonkamer ook klaarmaken en dan daarna alles in één keer behangen). Ik wierp toch nog even een laatste blik op de 'PostNord' app met de mededing dat je soms geluk hebt. Wat staat er op de app...... Dat de levering is af te halen in de ICA näre. 


Dubbel geluk hadden we eigenlijk want kijk eens hoe de doos met daarin de rollen behang eraan toe was. Het had werkelijk niets gescheeld of het behang was beschadigd geweest. De doos was doorweekt aan de onderkant. Gelukkig zitten de rollen goed in plastic verpakt en was het behang in een prima conditie!

We hebben de woonkamer behangklaar gemaakt, iets wat altijd wel even tijd neemt en zo half vier konden we los. Gerrit knipt de lengtes af en ik plak. Om vijf uur kwam Gösta ons halen met de mededing dat het tijd was voor pauze (hij krijgt dan altijd wat lekkers en hij weet precies wanneer het tijd is voor zijn traktatie). Om zes uur gingen we verder en om acht uur zat het behang in de eetkamer erin. Het was dan ook maar een halve kamer behangen.



De kleur is precies goed. Zo op de foto lijkt het beige maar de kleur is eigenlijk ...... ja hoe moet je het zeggen. Wanneer ik zeg dat het behang in de woonkamer zacht groen is dan zeggen de kinderen allemaal....' ik zie geen groen'. Toch is de toon zacht groen met ietsje van goud en misschien een beetje beige ook. Een warme toon in elk geval, daar houden we van. Het nieuwe behang heeft een fijn streepje en wanneer het licht erop valt beweegt de kleur mee net zoals het behang dat we al hadden. Het had niet beter kunnen combineren en zou zo in één behangboek kunnen terwijl het oude behang van Eijffinger is (meegenomen destijds uit NL) en het nieuwe behang Carma & Co I Damaschi 23693 (Italiaans). De kamer wordt wel een beetje donkerder van dit behang, voorheen waren de muren wit maar heel erg is dit niet. De kamer heeft veel ramen op het zuiden dus veel zon in de kamer. Schijnt de zon niet dan zijn we zelf het zonnetje in huis :-) Straks komt er natuurlijk ook zo'n grote witte kachel te staan die de echt donkerbruine marmeren open haard gaat vervangen dus buikpijn heb ik er niet over dat het nu ietsje donkerder oogt.

We gaan nu morgen ook de zitkamer voor het grootste deel behangen, alleen waar we moeten breken voor de haard, dat stuk dat slaan we nog even over. Dat komt later wanneer de Murare van 'Din Murare' uit Skövde de muren heeft hersteld. Hij wilde graag eerst even een foto van ons ontvangen wanneer we klaar zijn met het uitbreken een vraag met als ondertitteling: 'Så att jag kan se vad ni har förstört', Vrij vertaald 'hij wil even zien welke puinhoop we ervan hebben gemaakt'. Maar dan wel met een lachje hè. Het is een heel aardige man hoor die Murare.

Genoeg over de klus. Gisteren gingen we nog even naar S en Fr. We zijn namelijk weer beter (95%). Vlak bij ons in de buurt is een loipe uitgezet voor het langlaufen. De eerste keer dat we dit meemaken, we wilden er even langsrijden. Er was zegge en schrijve één enthousiasteling te ontdekken. 

We hadden een gezellige middag. Fr. had een lekkere cake gebakken en die hebben we bijna helemaal ...... mjum mjum!

Gösta vond het vandaag een wat saaie dag. We hebben hem vanavond maar weer even een intelligentietest afgenomen, daar knapt hij altijd erg van op. 


Dit was het weer voor vandaag, heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij. Wordt vervolgd.......












 

3 opmerkingen:

  1. Het is mooi geworden,
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha, het lukt weer! Gelukkig maar want ik kon geen probleem vinden in de reageer modulle. Fijne dag vandaag! Groet Johanna

      Verwijderen
  2. Voor mij ook een raadsel waarom het reageren niet meer lukte. Niet op de mobil niet op de laptop en niet op de I-pad.
    En nu probeerde ik het gisteren weer eens en zie daar!
    Fijne dag! Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen