dinsdag 6 juni 2023

We zijn weer aan de klus

 Een paar dagen geleden waren wij in de Lidl. Wat daar altijd onze interesse heeft, behalve de koffiebonen dan die we er kopen, is de non food afdeling. Daar lagen nieuwe items en twee ervan daarop viel ons oog. Of liever gezegd op het ene viel Gerrit's oog en op de andere het mijne. Het eerste was een grastrimmer. Nu hebben wij er eentje en ook een goeie zodat er geen eigenbelang bij zat, nee die grastrimmer zou iets kunnen zijn voor Henk en Chang. Zij hebben namelijk een groot gazon met daarin een 'knecht', zoals Gerrit dat noemt. Die knecht is een robot grasmaaier welke het prima doet maar die de kantjes laat staan.  Volgens ons zouden die kantjes eens getrimd moeten worden. Toen we dit echter met Henk bespraken wilde hij er niets van weten. Kantjes trimmen zover is hij nog niet. Oh oh, hoe komt dat met die tuin?

Het andere betreft een loopfiets (vanaf 1,5 jaar). Wel hier loopt er eentje rond van 1,5 jaar, net geworden. Ik had hem dan ook bijna gekocht maar bedacht dat het beter is om het eerst met de ouders te overleggen. Vandaag gingen Henk en Chang naar de Lidl in Lindesberg. Gelukkig was die open want vandaag is het 6 juni en dat betekent 'Nationaldag'. Laten we zeggen dat dit een soort van koningsdag is maar dan anders. Ik heb er hier al eens iets over geschreven als je het wilt lezen... Maar terug naar de Lidl. Heit en memmie kwamen thuis met een fiets, een loopfiets. Emke vond dat reuze interessant.

ja wat moet je daar nu mee



Na een kwartiertje samen knutselen zat de fiets in elkaar. Nu kan ze maar oefenen in balanceren op twee wielen. Dat balanceren gaat met het lopen al heel erg goed, ze kan nu zelfs hardlopen.

Dit is ook balanceren maar net iets anders...


Wij hebben de hele dag geklust en ik kan al een paar dingen van mijn opleveringslijstje afstrepen. Ik zal dat lijstje eens gaan schrijven want dan heb ik ook de voldoening van het strepen :-)

Na onze klusdag gingen we wandelen met Gösta. Het was nog prachtig weer en heerlijk warm. In tegenstelling tot vorige week, toen de wind heel koud was. We zijn naar het meer gelopen waar diverse zwemplekjes zijn.
Sinds dit weekend liggen de zwemsteigers in het water. Het water is overigens nog flink koud.

Zo was het vanochtend.....

En zo was het vanavond.....

We hebben samen even aan de waterkant gezeten. Daar nam ik voor de verandering even een selfie..... Staan we samen ook weer eens op de prent.



Gösta stapt ook regelmatig even in het water om te drinken. Hij houdt overigens absoluut niet van zwemmen of baden. Voetjezwemmen daar is hij wel voor in.

Na de wandeling zitten wij 's avonds samen in de camper, dan hebben we even onze eigen tijd en dat moet ook. We lezen dan de kranten online en daarna soms nog even in een boek. Vandaag lazen we natuurlijk van de gesprongen dam in Ukraine. Wat verschrikkelijk en wat een drama voor de mensen die in die omgeving leven en hun bestaan daar hebben. Ik heb er geen woorden voor en ik zou morgen in de krant willen lezen dat de oorlog stopt, er geen mensen meer worden gedood, er geen bommen meer vallen die alles vernielen. Wat een tragedie! Zo zullen jullie als lezer er ongetwijfeld ook over denken.

Ik sluit af met iets positiefs..... morgen is het opnieuw lekker zonnig weer en we klussen door.

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd......











Geen opmerkingen:

Een reactie posten