zaterdag 3 juni 2023

Mijn zusje en mijn nichtje

Het schrijven van een blogpost waarvan je zelf denkt dat het ook nog een beetje lezenswaardig is, daarvoor heb ik een rustig moment nodig. In de rust komen dan de belevenissen gevat in zinnen als vanzelf boven borrelen. 
Die rust die was er de afgelopen twee weken niet echt. Vandaar dat ik ook niet heb geschreven. Vanavond zitten we voor het eerst sinds tijden weer samen in onze keuken en zodoende kan ik mijn belevenissen weer op papier verwoorden.
De afgelopen week, te beginnen bij vorige week vrijdag, hadden wij bezoek van mijn zusje en mijn nichtje. Zusje klinkt als klein, wat ze fysiek ook is maar het is natuurlijk een volwassen vrouw die drie jaar jonger is dan ik. Het blijft echter een zusje! Vroeger noemden we haar ook zo maar daar heeft ze zelf een stokje voor gestoken. Dat snap ik, je wilt geen 'zusje' heten!
We hebben lang naar dit bezoek uitgekeken. Het moest er even van komen. Er zat voor haar een verhuizing tussen en voor ons allemaal de Covid natuurlijk. 

Mijn zusje en ik, zelfde recept een andere uitvoering

Ik ga maar niet proberen om alle dingen die we met elkaar hebben gedaan hier uitvoerig te beschrijven. Ik geef een samenvatting.....

Elke nieuwe dag begonnen we met een gezellig ontbijtje. Gebakken ei met spek, gekookte eieren, vers brood en fruit en yoghurt voor wie dat wilde hebben. Natuurlijk ook de nodige koffie en thee en vruchtensap. Een feestje op zich. Daarna ging mijn nichtje zelfstandig met haar auto op pad. Ze heeft onze hele omgeving verkend met het maken van mooie tochten en het maken van wandelingen in omgevingen die zich hiertoe leenden. Lekker haar eigen gang gaan, daar houdt ze van. 
Wij lieten mijn zusje onze beleef omgeving zien en overlegden 's ochtends met haar wat we die dag zouden kunnen doen zodat we daarin met elkaar een keuze konden maken.

Het uitzichtpunt met gezicht op Karlsborg, gelegen tussen het Vättern en het Bottensjön.

Forsvik met de sluisomgeving en natuurlijk het verhaaltje van het meest onooglijke huis in Forsvik en de transformatie ervan in de parel van het dorp.


Ook een dagje naar Örebro om daar ontspannen rond te wandelen in Wadköping en het mooie stadscentrum.


Daarbij had ik mijzelf gehuld in een jurk die ik leen van Greetje. Ze moet hem maar snel weer terug krijgen voordat het een gewoonte gaat worden :-)
Verder zijn we natuurlijk ook nog een dagje in Skövde en Mariestad geweest. Dat zijn tenslotte de steden in onze buurt waar wij inkopen doen.

Ook thuis vermaakten we ons prima. We hadden een 'Pool biljart competitie en dat was erg leuk. Temeer om mijn nichtje en ik, verenigd in een team, stevig op kop raakten en uiteindelijk ook de winnaars werden.


We hadden de hele week schitterend weer, iets dat uitnodigde voor heerlijke wandelingen 's ochtends met Gösta en o.a. een plons in de 'badtunna'.


Daar zat het heerlijk en achteraf konden we genieten van de ondergaande zon.


We zijn ook nog in Hjo geweest om daar te genieten van het lekkerste ijs van 'moster Elins' en een rondleiding door het huis van Fredrik en Suzanne. 


We hebben zo een onvergetelijke week met elkaar doorgebracht. Dat is bijzonder want wanneer ben je nu een week lang met je zusje en je nichtje op stap. Meestal is dat (bij ons althans) beperkt tot een paar uurtjes. Maar bijzonder was het! Nu zijn ze weer onderweg naar huis en gebruiken wij de dag om weer in ons eigen ritme te komen. We kijken terug op een bijzondere tijd en moeten weer wennen aan de stilte om ons heen. Een stilte die op dit moment nog wat leeg voelt maar morgen zal dat zeker weer een beetje anders zijn. Dat weten we ondertussen wel!

Terug naar huis

daaaag!!

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt zeker vervolgd......

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Dyn nichtsje liket noch meer op dy as dyn suske!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ha, ja! Myn suske en ik lykje net op elkoar. Ik bin fan de fivtiger jieren, sy fan de sechstiger!

      Verwijderen