vrijdag 16 juni 2023

Uitrustweekend

Het is vrijdagavond het begin van het laatste weekend voor 'Midsommar'. Daarna is het alweer aftellen. Vrijdag betekent ook terug in Undenäs! Daar waar de natuur smacht naar een drup regen. We hoeven nog steeds ons gras niet te maaien, het is helemaal geel geworden. Slechts het onkruid groeit nog en daarvoor haalt Gerrit de maaier niet van stal.

In het huis van Henk en Chang en Emke naderen we de voltooiing. In elk geval is het dan  nu zover dat erin gewoond kan worden. Klusjes zijn er nog wel en we proberen zo ver mogelijk te komen maar ze moeten ergens begin juli ook naar NL voor het voorbereiden van de verhuis en het ontvangen van de ouders van Chang. Die komen, als alles goed gaat met de visum aanvraag, deze zomer naar NL en verhuizen mee naar Zweden.

In hun huis zijn de kamer, de keuken, de hal en de gang nu zo goed als klaar, de slaapkamers ook, de badkamer moet nog worden afgemonteerd en het toilet in de hal is nog het meest in ontwikkeling maar ook daar is het werk te overzien. Wat hebben we veel gedaan, van binnen is het een geheel nieuw huis geworden met een geheel nieuwe vloer met ventilatie, vloerverwarming en deels nieuwe en versterkte wanden. Op een gegeven moment kon je van voor naar achteren door het huis heenkijken. Nog twee weken werk denk ik. Mijn werk vormt denk ik de sluitpost, ik schilder en behang en dat komt in beeld nadat alle andere werkzaamheden zijn gedaan. Ik heb nog wel een aardig lang klussenlijstje. 

In Bosse zijn we momenteel wat krap behuisd. 's Avonds wanneer we de avondwandeling hebben gelopen en we buiten allemaal weer een beetje zijn afgekoeld zitten we met elkaar (Gerrit, ik en de honden) nog eventjes gezellig in de camper. Wel 'gezellig' is een groot woord want het weinige bewegen breekt Gösta wel een beetje op. Hij blaft op elke hond die voorbij loopt. Weer thuis in Undenäs kan hij weer naar hartelust in de tuin lopen en dat doet hem zienderogen goed. Zijn oren dansen nu weer op zijn hoofd. Hij ligt nu lekker in de keuken te slapen. Sevs gedraagt zich voorbeeldig, daar heb je geen hond aan. 


Onderweg naar huis hadden we weer even een snelle hap gehaald, deze keer bij de MAX (klimaat neutraal zijn ze, zeggen ze). Zo konden we na thuiskomst nog lekker even op onze altan zitten.


En kijk eens, één en al rust.....



We hopen op een lekker uitrustweekend! Wanneer alles meezit krijgen we zondag zelfs een regenbui met 18mm water. We zullen zien.....

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.......

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten