vrijdag 30 juni 2023

Het is een dag met allemaal gebeurtenissen

Het is vrijdagavond 30 juni en we zijn weer thuis. Het is een dag met allemaal gebeurtenissen en ik heb vandaag zelf niet één foto gemaakt. Vanmiddag hebben we voorlopig afscheid genomen van Henk en Chang en Emke. Ze vertrekken morgenochtend voor de reis terug naar Fryslan (de a moet met een dakje, maar waar zit dat?). Nu het werk aan en in hun huis bijna helemaal klaar is wacht hen de volgende klus en dat is het voorbereiden van hun verhuizing. Emke vond het niet fijn dat we vertrokken, ze moest ervan huilen.  Verhuizen dat klinkt groot maar dat is het niet echt. Tenminste dat wat verhuisd moet worden zal niet veel zijn. Henk had een offerte aangevraagd voor het verplaatsen van hun inboedel van Fryslan naar Zweden en dat wat het moest kosten daarvan sta je wel even te stuiteren. Natuurlijk kun je het ook zelf doen, dat hebben wij gedaan met onze verhuizing maar dat is dan toch een paar keer op en neer tussen NL en Zweden. Na een half jaar klussen heb je daarvoor niet meer de meeste energie. Bovendien komen Chang haar ouders en dan is al dat gereis wel een heel gedoe. Henk en Chang hebben besloten van de offerte af te zien en hun gehele inboedel te verkopen om op die manier zo weinig mogelijk mee te nemen. In Zweden zijn ze inmiddels goed geslaagd voor nieuwe meubels (gekocht van het verhuisbudget). Zo wordt dan nu alles in hun nieuwe huis Nieuw!

Emke kijkt al reikhalzend uit naar haar eten!

Femke en Louis en Julian zijn aan het 'glamperen' in Italie. De ene locatie is nog mooier dan de andere en ze hebben heerlijk weer met af en toe stortbuien. Gelukkig genieten ze volop. We vinden het erg leuk om te zien hoe ze ervan genieten.



Greetje had vandaag haar laatste werkdag in haar oude baan in Oxford. Morgen gaat haar nieuwe dienstverband in, ze gaat dan aan het werk in Rotterdam aan de Erasmus universiteit (School of Management). Binnenkort gaat ze verhuizen naar...... Dat weet ze nog niet maar met een pitstop bij F en L en J en ons zal ze uiteindelijk naar NL gaan. Een hele verandering voor haar. Eentje waar ook zij reikhalzend naar uitkijkt.

Fredrik en Suzanne hebben de vakantie er al op zitten, tenminste deel I en hebben zich na thuiskomst verdiept in zonnepanelen en hebben er vandaag 25 stuks aangeschaft. Nu moeten ze het dak nog op en dat zal binnenkort gebeuren. Klaar voor de winter!

En wij zelf dan....
Wij zitten nu weer even thuis, ons leven is momenteel zo van 'een beetje hier en een beetje daar'.....

foto van vorige week

Tiveden vorige week

Gösta vorige week

Wij kunnen aan de slag met de wintervoorraad hout. Enige tijd geleden hebben we de bestelling gedaan en deze week is het stookhout geleverd. Dit weekend heb ik daar geen zin in!

Ik had toch nog één foto gemaakt

Voor als we straks klaar zijn bij H en Ch en Emke, dan kan het wel. 

Het heeft deze week geregend in Undenäs, ons gras is nu weer helemaal fris groen. Vorige week heeft Gerrit gemaaid en het ziet er nog keurig uit. Dit weekend kunnen we wel overslaan. 
We ontdekten trouwens vorige week dat de ree, waarvan we aanvankelijk dachten dat hij één reekalf had, moeder is geworden van twee. Vorige week toen Fr en S bij ons waren voor de Midsommar viering, kwam ze te voorschijn met haar twee jongen. Wat een mooi gezicht. Op de foto van Gösta, die hierboven staat, zit hij heel mooi rustig te kijken naar de ree en haar jongen. Net alsof hij aanvoelt dat hij ze even met rust moet laten.



We zitten vanavond even heerlijk rustig in onze keuken, nog net niet achter de geraniums. Borta bra men hemma bäst!

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten