vrijdag 9 juni 2023

Weekend vrij

Undenäs

Het is vrijdag en we zijn weer thuis en dat is heerlijk. Zeker met dit lekkere warme zomerweer. In huis is alles prima, dat wisten we ook al want dat is nu te volgen met de camera's die we hebben geïnstalleerd.
We hebben onderweg even een snelle hap genomen bij de Mac Donalds. We reden zelfs door de drive en Gerrit bestelde geroutineerd twee menu's. Na betaling mochten we naar het volgende loket rijden. Gerrit zei nog thuis ook wel zo'n loket te willen hebben. Ik kon niet anders dan dit beamen want Gerrit kookt meestal en daarmee heb ik in feite zo'n loket :-) Ik kan me goed voorstellen dat hij dat ook wil, maar ja je kunt niet alles hebben in het leven.
 In de tuin heerst een water tekort. De violen lieten allemaal hun kopjes hangen en in de moestuin komt wel het een en ander op maar de grond is kurkdroog. Ik heb eerst maar een rondje met het gietertje gemaakt en heb een aantal waterbollen in de violen gezet zodat ze even goed water krijgen. Dankbaar voor de geboden zorg richten ze hun bloemen na verloopt van tijd weer op, wat een pracht!!



Morgen krijgen de violen op de andere palen een waterbol, die moesten het nu alleen met een plens water doen.

We gingen natuurlijk ook eventjes in onze tuin zitten na aankomst maar al snel begon het te kriebelen. Niet vanwege het lange gras, dat groeit bijna niet meer en wordt nu snel geel. Het kraakt als ik erop loop, zo droog is het. Overigens las ik in de Zweedse krant dat de eerste bosbrand ook alweer een feit is. In Uppland (dat is een provincie boven Stockholm, was er brand uitgebroken). Ik hoop maar dat het geen herhaling wordt van 2018 toen er hier echt veel bosbranden zijn geweest.

dit hoeven we echt nog niet te maaien

Maar ik dwaal af. Toen het begon te kriebelen zei Gerrit 'zullen we even met het onkruid in de weer?'. En toen zat hij al op het krukje met zijn mesje in de hand. Aangezien we maar één krukje hebben voor de tuin (mijn krukje staat bij Henk en Chang en Emke) kon ik mooi met de schoffel de oprit bewerken. Die heb ik systematisch aangepakt en al het 'grus' los geschoffeld. Morgen ga ik het onkruid aanharken.

dat stukje moet ik nog...

dat heb ik gedaan...

Gerrit had ook niet stil gezeten met zijn mesje en zijn krukje. Hij heeft al een heel stuk schoongemaakt.
Het tegelplateau voor ons huis

en een stuk van het pad

Met een lamme arm van het schoffelen en het schrapen met het mesje hebben we toen nog even in onze luie stoelen gezeten om naar de ondergaande zon te kijken. Wat is dit toch een mooie tijd van het jaar zo met die lange dagen.

Ik laat jullie nog even meegenieten van die ondergaande zon:

de zon al bijna op het verste punt

Nog eventjes en dan is het midsommar. Dan komt de zon tot aan de boomstam en daarna begint de terugreis. 

hij raakt de boomtoppen


hij zakt er doorheen

en tenslotte....

is hij weg!

Elke keer weer prachtig om te zien en te beleven. Want het is warm zolang de zon schijnt en wanneer hij dan verdwijnt wordt het gelijk een stuk kouder. Dan gaan wij meestal ook naar binnen.

Wel wij gaan genieten van het weekend en naar ik hoop jullie ook! Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons. Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten