dinsdag 3 mei 2022

Weer geland

Zo wij hadden eens even iets anders het afgelopen weekend. Of eigenlijk hadden we een lang weekend waarin we naar Engeland reisden naar onze Greetje. De laatste keer dat wij bij haar waren woonde ze nog in Oxford. Vorig jaar is ze naar Windsor verhuisd wat een heel goede keuze blijkt te zijn geweest want het wonen daar bevalt haar vele keren beter dan het wonen in Oxford. Heel recent is ze verhuisd van een appartementje naar een echt huis. Een huisje voor haarzelf met twee tuintjes, eentje voor en eentje achter. In de zomer betekent dat een significante uitbreiding van de leefruimte. Wij waren natuurlijk heel benieuwd naar haar nieuwe huis en we wilden heel graag weer even bij haar zijn. Vandaar onze reis. Donderdag zijn we afgereisd en maandagavond zaten we weer in onze eigen keuken. In de dagen daartussen hebben we het heel gezellig gehad met elkaar en hebben we veel van Windsor gezien.  

Hier staat ze in haar achtertuin die ongeveer zes vierkante meter is en waarin ze menige bak en pot heeft gevuld met bloemen en planten. 


De voortuin is iets groter en ook daar staat het vol met bakken en potten en dat maakt het heel gezellig. Wij hebben zelfs nog even in die tuin gewerkt. 



Zo heeft ze meer licht in de woonkamer en kan de heg opnieuw uitlopen op een betere hoogte. Bovendien is het leuk om haar even te helpen met een klusje.
Ik ga maar niet een heel reisverslag schrijven dat wordt wat teveel van het goede maar Windsor is een erg leuke stad met natuurlijk als hoogtepunt het kasteel waar de koningin nu woont. Indrukwekkend groot en met veel pracht en praal.




We hebben gelopen over de 'Long walk' dat is de lange oprijlaan naar de ingang van het kasteel. Overdag open voor publiek behalve wanneer er hoog bezoek gaat komen. Dan wordt de Long walk afgesloten en kan het bezoek voor de koningin het kasteel naderen. Dit om alvast in een juiste 'mindset' te komen over machtsverhoudingen dacht ik zo terwijl ik er zelf over liep. Heen en terug lopend ben je een kleine tien km verder.


De Theems stroomt ook prachtig door Windsor en erlangs kun je prachtig wandelen. Steek je de brug over de Theems over dan kom je in Eton en ook daar hebben we gewandeld door de tuinen van Eton College, sinds 1440 een hoogstaande private middelbare school voor alleen jongens. 
Zondag zijn we naar de Royal Botanic gardens Kew geweest. Ook prachtig! 


We hebben genoten van alles maar vooral van het bij elkaar zijn. En het afscheid komt natuurlijk altijd te snel en vandaag is het weer even wennen. 
We hebben met het mooie weer van vandaag maar in onze eigen  tuin gewerkt. Nu de winter voorbij is en hopelijk de nachtvorst ook kunnen we de strijd met het onkruid weer aangaan. Nu hebben we daar vandaag niet veel aan gedaan. We bedachten vrij plotseling dat het tijd was om de grote heester, die tussen ons huis en de moestuin staat, te gaan snoeien. Die heester is echt enorm geworden en dient vaak als verstop plek voor de honden. Maar de struik is helemaal verwilderd en alle takken groeien door elkaar en er zat veel dood hout in. Sommige takken zijn zo lang geworden dat de top de grond raakt en daar weer wortelt. Zo is het een grote struik met allemaal kleine struiken er omheen. Aanvankelijk zouden we hem alleen vijftig centimeter inkorten aan alle kanten maar daar was geen beginnen aan. We zijn toen maar in de struik gedoken om hem te onderwerpen aan een verjongingssnoei. 


De hele middag en avond zijn we aan het knippen en zagen geweest. Ik vermoed dat we de rest van de week nodig zullen hebben voor het opruimen van het snoeiafval.



Deze klus heeft ons mooi geholpen weer te landen in ons eigen leven. Alle ervaringen en belevenissen in Engeland bewaren we in het speciale herinneringen kamertje onze harten. 

Heb het goed en ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij.

Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige meid is Greetje toch geworden. Nou ja, dat was ze altijd al! Fijn dat ze gelukkig is in Windsor. Het ziet er leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen