zondag 29 mei 2022

Götakanaal en meer

Dit was ons uitzicht toen we zaterdagavond een saunabad namen. De laatste keer was onderhand alweer eventjes geleden. Zaterdagavond was echt de perfecte avond. De donkere bewolking verdween en maakte plaats voor een heerlijke avondzon. We zagen heel relaxed de zon ondergaan. Nog een paar weken en dan begint voor de zon de weg terug alweer. Daar wil ik nog even niet aan denken.


Daar zit ik in de ton gevuld met bijna koud water, heerlijk

Onderstaande foto is wellicht nog net ietsje mooier. Zo met de ronding van de sauna in beeld en een goed zicht op waar de zon ondergaat.


Overdag hadden we 's ochtends een heerlijke wandeling door het bos gemaakt en tijdens die wandeling zag ik de Lupinen al bijna in bloei staan. Nog een paar dagen en dan tonen ze hun pracht. Ik weet dat niet iedereen blij is met deze soort. Het is een  invasieve plantensoort die hier niet hoort maar het hier wel heel goed doet. Zo goed zelfs dat het de oorspronkelijke planten verdringt. Dat laatste maakt dat wat mij betreft een deel van de Lupines vernietigd mag worden. De oorspronkelijke beplanting is namelijk veel gevarieerder.


Het bospad was weer prachtig!


De rest van de zaterdag zijn we in de tuin gaan werken. We hebben de moestuin ingezaaid nadat we de bakken hadden voorzien van bemeste aarde en we hebben graszaad gestrooid rondom de gekortwiekte struik in de achtertuin. De jonge loten heb ik korter gesnoeid.

allemaal leafy greens in de moestuin + courgettes


Vandaag was het moederdag in Zweden, niet dat ik er iets van heb gemerkt, mijn moederdag speelde zich af op de Nederlandse datum. Gerrit en ik hebben samen met de Woefen een heerlijke wandeling gemaakt langs het Götakanaal. We hadden heerlijk weer en we kwamen zelfs ook al een aantal boten tegen.


De rest van de dag hebben we weer lekker buiten in de tuin doorgebracht.

Niet spectaculair allemaal wel heerlijk!! Heb het goed en ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij!

Wordt vervolgd.....













 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten