donderdag 9 december 2021

We zijn weer thuis

Eerst nog even spammen met foto's van de mooiste kleindochter


Met een heel lieve en trotse moeder!


in het babynestje

En al spant Julian de kroon ook Emke kan al heel goed brullen, ze wordt echt hangry wanneer de voeding niet snel genoeg komt!


En als de fles er dan is, is alles weer ok en na de laatste drup valt ze als een blok in slaap. 

Wat hebben we genoten van de eerste dagen met de kleine meid. We kwamen ogen tekort! Nu alles zo goed gaat werd het voor ons tijd om weer naar huis te gaan. We waren zo ongeveer drie weken geleden met Bosse naar NL gereisd. We hadden gedacht in die periode nog een aantal bezoeken te brengen maar de nieuwe restricties rondom Covid hebben ons doen besluiten dat niet te doen. We hebben Bosse in Earnewald neergezet op de camperplaats van Westerdijk. Dat was een bijzonder heerlijke plek om te staan. We voelden ons er heel erg thuis zo met de Oude Venen in de nabijheid. In Earnewald kun je prachtig wandelen en dat hebben we ook ruimschoots gedaan, zoveel zelfs dat Gerrit een blessure in zijn kuit kreeg. Daarop hebben we de afstanden een beetje beperkt maar nog steeds fantastisch genoten. De wandelpaden waren begrensd met water langs de zijkanten waardoor Gösta lekker los kon lopen. Dat was voor hem een nieuwe ervaring en hij vond het heerlijk. Overdag deden we verder onze boodschapjes en na de geboorte van Emke gingen we 's middags naar Henk en Chang. Het was voor ons een bijzondere periode.

Dinsdag rond de klok van vier uur zijn we weer richting Zweden vertrokken. We kunnen dan Bremen en Hamburg na de spits passeren en dat bevalt ons erg goed. Het vrachtverkeer staat dan op de parkeerplaatsen in de rust en wij tuffen op ons gemakje en zonder file langs die grote steden.

De nacht van dinsdag op woensdag hebben we bij de Farö brug  in Denemarken gestaan. Een prima plek om te overnachten vinden wij.


het uitzicht vanaf de overnachtingsplaats

Wel je ziet dat ik mezelf stevig heb ingepakt. Brr wat was het koud. De temperatuur was 0 graden C. echter de wind was erg hard waardoor de gevoelstemperatuur veel lager was. Gelukkig konden we het binnen in Bosse lekker warm krijgen. Dit was onze eerste ervaring met Kamperen in de wintertijd en dat is ons heel goed bevallen, overal is het lekker rustig en binnen in de camper is het heerlijk warm en met wat kerstdecoratie ook nog eens ouderwets gezellig.

In Nederland had ik natuurlijk op de diverse blogs al gelezen over het winterweer in Zweden. Dat maakte de thuisreis nog wel even wat spannend. Hoe erg zou het zijn met de sneeuw op de wegen en zouden onze all weather banden hiervoor voldoende grip geven. Wel sneeuw op de wegen hebben we niet zien liggen, alle wegen waren schoon. Slechts op de laatste weg, die van Karlsborg naar Undenäs, daarop lag een heel klein beetje natte sneeuw, wellicht nog pas gevallen.
In Malmö lag eigenlijk niets maar toen we westelijk reden kwam er allengs meer sneeuw naast de weg te liggen.






In Småland lag verreweg de meeste sneeuw, meer naar het noorden toe minderde het weer. Maar wat is het een prachtig gezicht en wat voelt het heerlijk dat winterweer, het geeft je een blij gevoel, al dat wit.

We hebben bij Bosse nog een paar extra velgen en waarschijnlijk zetten we daar dubbdäcks om. Dubbdäck dat zijn winterbanden met metaaldeeltjes erin voor extra grip op gladde wegen. Dan staat niets het wintercamperen nog in de weg en kunnen we veilig rijden.

Waar we vandaag wel veel last van hadden tijdens het rijden was de harde wind ( 8 met uitschieters naar 15 m/s). Wij reden zo'n 87 km/uur en bij die snelheid heb je soms dat vrachtverkeer je inhaalt. Door de harde wind werden we bij zo'n inhaalmanouvre dan naar de zijkant geduwd en wanneer de vrachtauto voorbij was had de wind weer vrij spel op de zijkant van de camper. Af en toe moest Gerrit flink tegensturen. Zelf zou ik ook een stuk rijden maar dat heb ik vandaag maar even aan me voorbij laten gaan.
Om zes uur waren we in Hjo waar we de Muppets hebben opgehaald. Fr en S hebben heel goed op ze gepast. Fynn is flink ziek geweest en is heel mager geworden. Dat wisten we natuurlijk want daarover hebben we met elkaar gebeld. Hij lijkt nu weer wat vitaler, we zullen afwachten hoe het gaat en of hij weer wat gaat groeien. 


Op dit moment is het hele hondenvolk weer in diepe rust verzonken.

Wat een tijd hebben we achter de rug, wat een rijkdom met twee gezonde kleinkinderen. We voelen ons zeer bevoorrecht. Wij willen ook heel graag iedereen bedanken voor de vele felicitaties, op wat voor manier dan ook, die wij hebben mogen ontvangen. Het is bijzonder te ervaren hoe mensen meeleven met bijzondere gebeurtenissen in ons leven. Nogmaals Dank Dank!!

Vanaf nu pakken we hier in Undenäs ons eigen leven weer op, inmiddels is ons huis weer lekker opgewarmd en kunnen we de dikke vesten weer uittrekken en de sjaals afknopen.

Ontvang en lieve groet van ons en wordt vervolgd......


4 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst in de familie en fijn dat jullie weer veilig thuis zijn gekomen!

    Vriendelijke groet,

    Wilfred Smit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je felicitatie Wilfred! Zelf vond ik de thuisreis wel een beetje spannend vanwege de weersomstandigheden maar het is allemaal uitstekend verlopen. We genieten weer van het thuis zijn!

      Verwijderen
  2. Wat een lieve foto´s, wat een schatje! Gefeliciteerd met jullie 2e kleinkind.
    Fijn dat jullie weer veilig en wel thuis zijn. Home sweet home!
    Veel liefs van Jan en Nel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank jullie wel Jan en Nel voor de felicitatie. Het is idd een heel lief klein meisje en het gaat heel goed met haar en met Chang. Met Henk natuurlijk ook. Gelukkig zijn we goed thuisgekomen, we hebben veel aan jullie gedacht en daarbij voorzicht gereden.

      Verwijderen