vrijdag 10 december 2021

Kerstsfeer

 Over de dag van gisteren valt niet het meeste te vertellen. We hadden natuurlijk boodschappen nodig en we zijn hiervoor naar Mariestad gereden. De meest spectaculaire aankoop was waarschijnlijk die van de twee kerstbomen . Eentje voor binnen en eentje voor buiten. Aangekocht bij de ByggMax. Daar kosten ze 99 SEK en dat is in euro's ongeveer 9.50. Zo goedkoop konden we ze in NL niet meer vinden de afgelopen jaren (maar misschien niet voldoende goed gezocht). Kappen uit het bos zou kunnen maar is hier geen gewoonte en wordt niet gewaardeerd. Het bos is van iemand en kappen zou een oneigenlijk gebruik van het bos zijn en ingaan tegen de regels van het allemansrecht. We kopen dus gewoon. We hebben de bomen op het dak van de auto naar huis toe vervoerd. Netje om de boom en dekentje op het dak en dan gaat dat prima.



De bomen hebben we een dag in de garage laten staan en vandaag hebben we ze uitgepakt en een keuze gemaakt voor de boom die binnen een plaats krijgt. 
's Avonds hebben we al onze ramen voorzien van trappetjes. In NL al heel lang uit de mode maar hier gemeen goed. Iedereen heeft lichtjes voor de ramen en ook buiten wordt alles voorzien van buiten(kerst)verlichting. Dat laatste blijft in vele gevallen hangen tot pasen. 

Vanochtend (donderdag) hebben we na het ontbijt eerst maar weer een rustige wandeling gemaakt. De Muppets laten we even thuis. Het is koud maar de hoofdreden is dat Fynn zoveel gewicht heeft verloren dat we hem liever nu niet buiten hebben. Hij moet zijn energie gebruiken om weer wat spek op de botten te krijgen. Gelukkig gaat het wel weer wat beter met hem. Hij is levendig en kijkt helder om zich heen en krijgt zijn oude streken weer terug. Maar we laten ze dus even binnen in deze kou! Gösta vond het prachtig in de sneeuw, regelmatig springt hij met alle vier zijn poten in één keer in de lucht.


In het Vångdalen was het prachtig mooi met al die verse sneeuw. Ik voelde me als Allice in Wonderland. Die witte sneeuw maakt me helemaal blij!

Vanochtend werden we wakker in een witte wereld. Ik ben om 8 uur mijn bed uitgestapt om direct een aantal sfeerfoto's te nemen.

Na de wandeling zijn we bezig geweest met de buitenverlichting. Dat neemt altijd meer tijd dan je denkt. Morgen moeten we nog een deel doen. Af en toe moeten we even naar binnen om de vingers te laten ontdooien.

 

Zo bij het daglicht zie je het bijna niet maar er hangt licht bij het houthok en langs het hekje bij de sauna en een nieuwe ster van Betlehem aan de schutting. Morgen zetten we nog een buitenkerstboom op de altan en hangen we de lichtjeskerstboom in de vlaggenmast. Dan is het helemaal klaar.

Vanavond hebben we de kerstboom binnen versierd. Het ruikt nu heerlijk naar dennegroen in de kamer. Alle herinneringen hangen er weer in. Ooit wilden we eens een iets sobere kerstboom. Toen de kinderen echter thuiskwamen (een deel woonde toen al op kamers in hun studentenstad) spraken ze hun verontwaardiging uit over de ontbrekende items in de boom en togen ze naar zolder om die alsnog op te halen en in de boom te hangen. Sindsdien hangen we alles wat we hebben weer in de boom en natuurlijk zetten we ook altijd het stalletje er onder. We hangen alles met liefde in de boom en vinden hem nu elk jaar waardevoller worden :-)

Wel dit was het weer voor vandaag. 

Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij en,

Wordt vervolgd.....











































Geen opmerkingen:

Een reactie posten