woensdag 9 juni 2021

Van het een komt het ander

 Het goede nieuwe is....de boot ligt weer in het water. Vanochtend kregen we een appje van Per, de kraanmachinist, dat hij rond vijf uur vanmiddag wel zou kunnen komen om de boot in het water te laten zakken. Fijn. Hadden wij mooi de tijd om de boot reis klaar te maken en de laatste spullen van zolder te halen. Het idee was eerst thuis zoveel mogelijk doen zoals de mast op het schip, de zwaarden in de auto de vallen door de katrollen van de mast halen, het roer aanhangen etc.

Nu het slechte nieuws: Na het opruimen van de ontbijtspullen was Gerrit alvast naar buiten gegaan om te beginnen met de werkzaamheden en gaf ik Gösta nog zijn brokken en natuurlijk ook de muppets. Daarna ging ik naar buiten, Gösta volgde mij ik keek nog even bezorgd want gisteren trok hij weer wat met zijn linkerpoot en net toen schoot Fynn ook door de deur om achter Gösta aan te gaan. Ik schrok en keek naar de honden naar hoe het zou gaan en zette tegelijkertijd de laatste stap van het trappetje van de keuken naar buiten (een stap met een hoeraatje omdat die ene knie nog niet zo soepel mee wil buigen) en......ik ging door mijn enkel van het (goede) been!! Shit!! Dat deed me verrekte zeer! Ik zag de enkel een beweging maken die me vreemd voorkwam. Ik weer terug de keuken in, door naar de kelder om een zak broccoli te halen en op de bank met de broccoli op mijn enkel. Daar heb ik eerst een potje zitten huilen. Oh wat baalde ik hiervan! Eerst een rib, toen een knie, toen een andere knie en nu mijn enkel net nu we zo lekker bezig zijn met van alles en nog wat. Dat gaat me zo weer drie, vier weken kosten. 

Wel het huilen hielp niet, de honden keken me met een verwonderde blik aan en Gösta likte mijn oor even uit. Een tijdje later kwam Gerrit binnen, hij vroeg zich  al af waar ik bleef. Ik zat toen onderhand al twintig minuten met die broccoli op mijn enkel en hij ging het onderzoeken. De banden lijken nog in orde maar waarschijnlijk is er een botje gebroken of gescheurd. Hij heeft er tape op geplakt en we hebben er een stevige nieuwe sport sok om gedaan en de sportschoenen van boven gehaald want die hebben een mooie brede zool. Toen ben ik er voorzichtig eens op gaan staan. Prettig is anders maar het gaat. met een beetje steun en zonder de voet af te wikkelen kan ik stappen zetten. Zo heb ik de dag wat doorgebracht met steeds even zitten en al steunend stapjes zetten. Tenslotte had ooit onze buurman Willem ook eens dat botje gebroken en heeft hij toen hij nog geen weet had van dat breukje, ons stevig geholpen met het bestraten van onze oprit met grindtegels van 50 x 50 (echt niet te tillen die krengen). 


We hebben de te water lating door laten gaan. Het is gelukt de mast op de boot te krijgen, ik heb een proviand mand gemaakt terwijl Gerrit alle spullen in de auto tilde en om half vier zijn we vertrokken. De rit met de boot ging prima evenals later het kraanwerk.


hij zakt het water in en alles is perfect gegaan.

Samen hebben we het grootzeil nog aan de mast gezet, aan de gaffel geregen en aan de giek geknoopt. Toen hup het Vikenmeer op. Het was een tocht van bijna twee uur naar onze haven in Näs en prachtig mooi.

hier varen we weg bij de haven van Tåtorp

Op naar het Vikenmeer

heerlijk genieten




In de late avond zon

Toen we na twee uurtjes varen in onze thuishaven aankwamen is Gerrit naar huis gelopen om mij met Bosse op te kunnen halen en heb ik de boel wat opgeruimd. Half tien 's avonds waren we weer thuis. Voet wel wat dik maar toch zeer voldaan over hoe het is gegaan. We hopen deze zomer vele leuke momentjes met de boot te hebben. Vorig jaar hebben we er bijna niet mee gevaren omdat we toen Gösta net hadden gekregen. Een jonge hond laat je liever niet alleen thuis. Maar nu kan hij prima een paar uurtjes alleen zijn, hij gaat dan lekker slapen en is altijd superblij wanneer we weer thuiskomen.


onder Zweedse vlag

Ondanks een tegenvallende start hebben Gerrit en ik een prachtige dag gehad waar we met voldoening op terugkijken. De tranen waren voor niks, ook met zo'n voet gaat het leven door alleen in een andere versnelling. Nu moet ik echt wat meer rust nemen en dat is voor die andere knie ook niet verkeerd :-)!

Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.....

4 opmerkingen:

  1. Ik ha ek wat lest, fan’e regvrijdag, juni 11, 2021

    Nou, les ik it bloch ik wer ris, stien der sokke ferhalen op. Wol hiel erg spytich fansels. Je moatte de goeie moed der wol wat ynhalde fansels, want it giet aanst wol wer in kear wat better. En hast ek noch in bericht fan buurvrouw! Do wist yn els gefal de oandacht te luken mei dyn ervaringen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Henk mar der stiene ek oare ferhalen op hjer. En ik hald de moed deryn en jouw my no efkes wat mear del. leuk he om hwat fan buurvrouw te hearen!

      Verwijderen
  2. Dat was dus een kleine domper op deze mooie tewaterlating. Hopelijk heb je het daar nu voorlopig mee gehad. Veel plezier tijdens alle vaartochtjes en voor nu een fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ha Willy! ja precies zoals je het verwoordt een kleine domper op de tewaterlating. Ik baalde er verschrikkelijk van. Maar met accepteren kom je het verst en dat doe ik nu maar. Even in een andere versnelling! Dank voor je reactie en een hartelijke groet van mij, Johanna

      Verwijderen