zondag 13 juni 2021

Nog een nieuw leven

Vandaag kregen Gerrit en ik dan wel hele leuke foto's op de familie app toegestuurd. Ik vond ze zo leuk en we zijn er zo blij mee dat ik gevraagd heb of ik ze mocht delen op de blog en....dat mocht. Kijk zelf maar.


Henk en Chang verwachten hun eerste kindje in november. En natuurlijk is de eerste periode van een zwangerschap altijd heel erg spannend maar nu zijn de eerste 16 weken voorbij en gaat het heel goed met Chang en met de groei van de baby. Twee kindjes onderweg  eentje bij Femke en Louis en eentje bij Henk en Chang, dat voelt toch echt als een hele rijkdom.

Is het niet prachtig die twee meiden met een bolle buik.....

 

Ik heb er dan wel niets aan bijgedragen maar ben er echt helemaal trots op! 


Deze foto is vandaag genomen, tijdens een wandeling door Dokkum. 

Femke en Louis brachten een bezoekje aan Henk en Chang vanwege Chang haar verjaardag vandaag. Dat is dan heel jammer dat we daar niet bij kunnen zijn maar zo, met zulke leuke foto's kunnen we dan toch even meegenieten. Ik kreeg ook nog even een wat oudere foto doorgestuurd, eentje in zwart wit. Op deze foto is Gerrit 28 jaar en ik ben 27. We vieren dan vakantie in Drente terwijl we nog niet heel erg lang ouders zijn van twee kindjes. Henk 2 jaar en Greetje 1/2 jaar.


Wel dat is er eentje uit de oude doos, toen we nog erg jong waren. Henk moest nog even wakker worden, we hadden hem net uit zijn middagdutje gehaald.

Zo verloopt dat in het leven, nieuw leven van vroeger en nieuw leven nu.

Het is wat een gekunsteld bruggetje maar in de moestuin hebben we ook nieuw leven.. We zijn echt tevreden met de nieuwe constructie ervan. Veel meer ruimte om je te bewegen tussen de bakken door. 
De bakken met boontjes staan er florisant bij. Die noem ik maar als eerste omdat Gerrit ze zo lekker vindt en aldoor maar zegt dat boontjes in de tuin het altijd goed doen. Nog eventjes en dan kunnen we de stokken erbij zetten zodat de boontjes er bij op kunnen groeien.


Hieronder onze aardbeien.


Het is een soort die wat later rijpt, iets wat ik achteraf wel wat jammer vind. Vaak heb ik dan rijpe aardbeien terwijl we net even weg zijn voor een zomervakantie. Maar ja ik heb ze nu eenmaal.

Ik heb ook een paar tomatenplanten. Vorig jaar zijn die wat verongelukt, ik hoop dat we dit jaar oogst zullen hebben. Tot nu toe doen ze het goed.



De boerenkool staat helemaal mooi fris. In Zweden noemt men dit 'Grönkol'. Omdat groenekool bij ons Nederlanders iets anders is blijven wij het maar boerenkool noemen.

De courgettes starten wat moeilijk op dit jaar. In de vensterbank ging het geweldig en hadden ze al bijna bloemen maar na de verplanting naar de moestuin gingen de courgettes in één van de bakken allemaal dood. Nu hebben we in die bak de zaden maar geplant in de koude grond in de hoop dat we daar toch nog mooie courgettes van gaan oogsten.


De bessenstruiken staan er ook dit jaar weer fantastisch bij. De rode bes heeft al gebloeid en zit vol bessen. De takken gaan al hangen door het gewicht van de bessen.


Wel de rest van de dag hebben we gewerkt in de tuin, onkruid wieden en daarover is het meeste niet te vertellen. Gerrit op het krukje het lange pad voor naar het hek en ik aan de schoffel in de oprit. Voor huis ziet het er nu weer netjes uit en achter huis eigenlijk ook wel. Klaar ben je toch nooit.


Vanwege de feestelijkheden vandaag hebben Gerrit en ik een stukje blauwe-bessencake met slagroom gehad, een hele traktatie want we eten niet vaak iets bij de thee.

Morgen is het wachten op mijn loopkrukken. Mijn voet oogt groen en dik maar gelukkig al iets minder dik dan de voorgaande dagen. Met de krukken hoop ik iets mobieler te zijn, zitvlees heb ik niet, dat is me nu wel duidelijk geworden.

Wel we wensen iedereen een heel goede nieuwe (werk)week toe. Ontvang een hartelijke groet van ons en... wordt vervolgd....

2 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend leuk, nu tweemaal opa en oma worden. Van harte gefeliciteerd. Dan is er voor jou weer (naai-) werk aan de winkel, maar wel leuk werk! Wel even tijd er voor vrij maken, niet makkelijk met dat warme weer wat er aan komt. Maar gelukkig wel weer lang daglicht en je moet toch regelmatig zitten dus dat komt mooi uit. Ben benieuwd wat je gaat maken, maar wellicht is dat nog geheim...
    Wij zijn inmiddels ook in Zweden aangekomen, in een woord: heerlijk!
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Jet, ja ik had al gelezen dat jullie nu ook in Zweden zijn. Wat heerlijk dat het weer kan!! Nu maar lekker genieten van jullie tijd hier. Ja tegenwoordig leid ik een zittend bestaan. Dat is echt niks hoor! Ik wacht nog even af of ik ook hoor wat het gaat worden, een jongetje of een meisje en daarna ga ik iets maken. Wat precies dat weet ik nu nog niet maar er komt vast wel een ideetje boven borrelen. Hartelijke groet, Johanna

      Verwijderen