vrijdag 18 juni 2021

Een heel klein reisje


We waren even twee dagen op stap met Bosse. Het zou drie dagen maar het wachten was op de loopkrukken. Die zouden door de DHL op dinsdag worden bezorgd maar wat bleek... de auto raakte 's nachts in een ongeluk waardoor de krukken te laat in het distributie centrum in Tibro waren aangekomen waardoor de distributie naar ons er niet meer inzat. Nu is Tibro voor ons geen wereldreis dus wij dachten we rijden er zelf wel even naartoe om ze te halen. Maar in Tibro lagen ze tussen 800 andere pakjes in zodat dit niet mogelijk was. We moesten tot donderdag geduld hebben. We zijn zonder loopkrukken met Bosse vertrokken, donderdag moesten we alweer naar huis omdat ik vrijdag (vandaag dus) mijn tweede vaccinatie kan krijgen.


We zijn naar Borgvik gereden, ongeveer drie uurtjes rijden en niet altijd een heel mooie reis omdat je een deel over de E 18 moet. Borgvik ligt aan de westkant van het grote Vänern meer. Het is een heel mooi dorpje. 25 jaar geleden kwamen we er voor de eerste keer, toen vond ik het al een oase en dat is het nog steeds. In Borgvik kun je heel leuk wandelen maar dat schoot er deze keer bij in. Het werd vooral een uitstapje waarin de stoel centraal stond. Jammer ook voor de honden die hun beweging wel wat ontberen. Het wandelingetje dat we maakten was naar het terras aan de waterkant alwaar we onszelf trakteerden.


Het kleine campinkje bij Borgvik ligt er nog net zo bij als 25 jaar geleden. Aan het toiletgebouw is ook niets veranderd. Lees je de reviews erover dan zijn die niet meer zo positief maar wij vonden het nog net kunnen. Je ziet aan de foto's wel dat iedereen zijn rust heeft genomen tijdens dit reisje.
Hieronder Gerrit en de Muppets en Gösta....


En zo zit ik erbij...


Maar wel heel mooi met uitzicht over het water. We hadden overigens nog wel een klein akkefietje. Toen we net aankwamen en druk bezig waren ons te installeren kwam de achterbuurman met zijn twee hondjes aangelijnd aanlopen. Wij hadden op dat moment onze honden net uit hun ruimte gehaald en dan zijn ze altijd wat opgewonden op zo'n nieuwe plek die ze nog niet kennen. De achterbuurman liep vlak langs onze camper en bleef met zijn honden ook nog even staan kijken naar ons of onze honden, dat weet ik natuurlijk niet. Gösta begon te blaffen, want het waren van die kleine hondjes en daar heeft hij het niet zo op. Hij sprong ook wat heen en weer en Arvid kwam daardoor wat in de verdrukking. Die begon ook heel erg te blaffen en Fynn besloot ook mee te doen en raakte de boel wat in paniek waarbij Arvid, Gerrit in zijn kuit beet, tot twee keer toe ook nog wel. De man liep toen maar door.
Je begrijpt dat wij toen wel even een reset nodig hadden. De rest van ons verblijf verliep gelukkig vrij rustig en we hadden prachtig weer.

Donderdagmiddag zijn we weer naar huis vertrokken. We dachten de loopkrukken te gaan halen, die bleken echter nog steeds niet te zijn geleverd. Wel de tegelijk bestelde tape maar geen krukken. Die komen wellicht wanneer het been weer bruikbaar is. Ik heb nu maar met een ander stokje gelopen, dat ging ook wel.


Thuisgekomen hadden de violen op de palen bij de opritten erg dringend water nodig. Dat heeft Gerrit ze gegeven en ik liep er een beetje bij. Daarbij zag ik op de weg een vogeltje zitten. Dat is natuurlijk bevreemdend want die horen weg te vliegen als ik eraan kom. Dit vogeltje bleef zitten. Het was nog een jonkie, wellicht net uitgevlogen. Gerrit heeft hem opgepakt en we hebben hem in een  bloempotje gezet in de schaduw en hem ook een beetje water gegeven. Hij blijft zitten waar hij zit en beweegt bijna niet. Meestal heeft het de oogjes dicht, af en toe doet hij ze open. Ik weet niet of het wel goedkomt met het vogeltje. Het lijkt wel een jonge bonte vliegenvanger maar zeker weten doe ik het niet. Op het moment van schrijven zit hij er nog en dat is midden in de nacht.







Morgen dus op voor de tweede vaccinatie, hoera! Dan ook een betere bescherming tegen de Delta variant welke maakt dat Zweden weer rood gekleurd op de kaart staat. Jammer want we waren net rose geworden.

Wel dit was het weer, ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd......

PS 18 juni:
Vanochtend vroeg is het vogeltje weggevlogen, hij heeft de hele nacht in de bloempot gezeten en toen Gerrit ging kijken vloog hij de struik in. Gelukkig!

Vanochtend stond er in de Dagens Nyheter dat Zweden weer rose gekleurd is met 76 / 100.000. Gelukkig!



 

2 opmerkingen:

  1. Wat een gedoe met die krukken... Ik heb hier notabene nog een paar verstelbare krukken liggen. Zover wonen we niet van elkaar dus "even" (ruim een uur) ophalen is best te doen als je ze nog nodig hebt....
    We waren afgelopen zondag ook nog in Tiveden, maar ja als je alles vantevoren weet.....
    Kijk maar of je ze alsnog wil.(Ik kan je eventueel een e-mail sturen).
    Ik weet hoe lastig het is als je allerlei dingetjes wil doen en je moet zoveel mogelijk je enkel ontzien, maar het is beter even die tijd te nemen.
    Pfff warm is he, maar wel lekker windje, in de schaduw met een boek in je stoel is het zo wel uit te houden.
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja zeg dat wel! Eén dag zou de verzending nemen nu is het straks bijna twee weken. We wachten dinsdag nog even af want dan komt DHL weer langs en mochten de krukken dan niet komen dat zou ik graag gebruik maken van je aanbod Jet! Ontzettend bedankt voor het meedenken en je aanbod. Mocht het nodig zijn dan hebben we even contact m.b.t. het adres oke?
    Fijn weekend en jullie treffen het met het weer tot nu toe, zo is het fijn thuiskomen in Zweden.

    BeantwoordenVerwijderen