maandag 2 december 2019

Reflectie op een mooie winterse dag....



Eerst maar weer even het weer bijpraten. Het was vandaag een winterse dag, de temperaturen zijn niet boven de nul graden geweest. Vannacht was het minus 6 graden en vanavond voor het warm eten was het alweer minus 6 graden. De zon heeft de hele dag geschenen en de lucht was strak blauw. We hadden zelfs opbrengst van onze zonnepanelen!


Een dag dus om van te genieten...en nog voelt het altijd erg speciaal om op de maandagochtend de wandelschoenen aan te trekken om erop uit te gaan. Zelfs nu nog na anderhalf jaar pensioen.
 We hebben een kleine tien kilometer gelopen, honden mee, Fynn kon alweer moeiteloos volgen. Hij knapt gelukkig alweer heel goed op.


We hebben de wandeling gemaakt die ons leidt langs Roll in combinatie met het rondje Vångdalen. We konden er geen genoeg van krijgen.


 Bij Roll staat een klein huisje geheel opgetrokken van hout met begroeiing op het dak, zelfs een soort van kerstboom in wording. Er hingen al lange ijspegels aan de dakgoot.



Hier zakt de zon alweer en dat geeft een prachtige sfeer.


Die vroege schemering maakt dat je vaker in het donker over straat moet, het dragen van reflecterende kleding is dan belangrijk.  Ik had vorig jaar een geel reflecterend hesje gekocht maar vergeet dit vaak aan te trekken. Daarom wissel ik dit hesje in voor een rolletje reflecterend band dat ik in mijn jaszak kan doen en kan dragen als het nodig is. Daarnaast dacht ik dat het zinvol is om een muts te dragen waarin reflecterend garen is verwerkt. Die muts die draag ik, ook als het bij vertrek nog net niet donker is maar op de thuisreis wel. Vorige week in Hjo drie bolletjes 'Refelxgarn'  met als naam 'se mig', gekocht en op de foto hieronder zie je de muts in wording.


Het is een mooie grote muts geworden die lekker zit, ook deze keer weer naar eigen inzicht gemaakt en warempel in een keer goed. Ik had net nog genoeg garen voor het maken van een mooie bol voor boven op de muts.

Gerrit zou even een foto nemen van de reflectie maar dat is zo niet goed te zien. Ik denk dat hij te weinig licht uitstraalde :-)



 Ik hoop nu voor chauffeurs goed zichtbaar te zijn met muts en reflecterend band over mijn jas.

Wordt vervolgd....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten