zaterdag 9 maart 2019

Vandaag zit Gerrit in de WC......

De prachtige rode zonsondergang gisteravond was helaas geen voorbode voor mooi weer vandaag. Het was opnieuw een grijze dag met lichte motregen en koude wind. We beginnen al een beetje verlangend uit te kijken naar het voorjaar.


Vandaag zit Gerrit in de WC!
Vanmorgen na het ontbijt is hij erin gedoken en vanavond kwam hij er weer uit. De WC heeft al een hele metamorfose ondergaan. Ik schrok me een hoedje toen ik even om het hoekje kwam kijken. Ik kon niet eens een 'zo was het' foto maken. Gerrit heeft alles eruit gehaald en in de blauwe badkamer neergezet. Daar wordt de WC al een stuk ruimer van.
Deze WC was vol getimmerd met hoeklatjes die, om ze goed zichtbaar te maken, ook nog eens zwart waren geverfd. Eigenlijk geen gezicht. Ze gaan er allemaal uit. Zelfs achter het behangetje zitten hoeklatjes. Nu ben ik meestal de behanger en ik wil liever geen latjes in de hoeken. Ik houd van rechte hoeken met het behangen. Nu zijn in ons huis de hoeken meestal niet recht maar dan snijd ik het behang even door en dat werkt ook. Maar dat komt nog allemaal. De tegeltjes onderom heeft Gerrit ook verwijderd. Dat stukje wand moeten we eerst vlak stukadoren.
 Het plafond gaan we ook vernieuwen op dezelfde wijze als het plafond in de badkamer. Ook laten we de kleuren van de badkamer in deze WC terugkomen.

 Ja wat kun je nog meer schrijven over een WC.... Gelukkig heeft Gerrit plezier in zijn klus! Dat toont de bovenste foto.

 Ik heb boven de puntjes op de i gezet. Het kozijn op onze slaapkamer is nu om door een ringetje te halen, het glimt aan alle kanten. De gordijnen hangen mooi met de loodveter onderin en ik heb er twee luchtzuiverende planten neergezet. Zo wordt het er gezellig en sfeervol. Ik ben bezig met het weven van nieuwe matten voor de slaapkamer. De lange mat heb ik af en nu nog twee kleine matten, dat laat voorlopig even op zich wachten gezien de activiteiten die we in de planning hebben.

Het kleine raampje op de overloop is aan de binnenkant nu ook helemaal afgeschilderd. Gisteravond heb ik er een vouwgordijntje voor gemaakt. Hiervoor heb ik het bestaande systeem van het gordijntje wat er hing gebruikt en zelfs het klittenband van het oude gordijntje losgetornd en hergebruikt, als dat geen återvinning is...... Dat oude gordijn was donkerrood en verkleurd. Nu ziet het er volgens mij allemaal pico bello uit. Het lijkt nog wat kaal, de verf moet nog uitharden voordat ik spulletjes in het kozijn kan zetten. Ik zit te denken aan een paar plantjes.
Het is wat werk, het houdt je van de straat en het geeft veel voldoening.

Rest mij nog te vertellen dat ik aanvullende bolletjes katoen voor de zomertrui met Ierse knoop in bestelling heb. Greetje kon ze in Engeland nog gewoon bestellen. Ze komt straks in maart en neemt ze dan voor me mee. Vooralsnog heb ik ze niet nodig omdat ik het klaar gebreide voorpand weer helemaal heb uitgehaald. omdat het me nog niet helemaal naar de zin was.  Dus eerst maar weer opnieuw aan de knoop. Zo heb ik in elk geval veel plezier van mijn mooie DMC garen :)

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten