dinsdag 5 maart 2019

Geen plaatjes vandaag.....

Toen ik vanmorgen naar buiten keek werd ik begroet door een witte wereld. Het sneeuwde weer, bij temperaturen onder nul. Het bleef ook zo'n beetje de hele dag sneeuwen, we hebben nu weer een wintertje. Maar eens kijken hoe lang het duurt. Het waaide een groot deel van de dag ook best hard zodat af en toe de sneeuwwolken voorbij vlogen.
Het was dan ook een beetje koud toen ik ten behoeve van het aflakken mijn raamkozijn aan het schuren was. We zijn de hele dag weer op de eerste verdieping aan het werk geweest. Gerrit heeft plafondlatjes getimmerd. Nog een heel werk met al die hoekjes onder verstek. Ik heb de gaatjes gestopt en de latten in de glansverf gezet. Verder heeft Gerrit alle hoeken en naden van een nieuwe kitlaag voorzien. Daarvoor hadden we zondag kit gekocht in de Bauhaus. Maar die kit daar rustte geen zegen op...... Wat blijkt, in de tube met een witte dop zit zwarte kit. Daar konden we niets mee in onze witte badkamer. Wel dan eerst maar de vloer afkitten met de eveneens gekochte grijze kit. In elk geval had de grijze kit een grijze dop, dus dat klopte met elkaar. Dus kitten maar, echter..,,al direct zagen we dat het grijs te grijs was. Veel te donker. Gerrit heeft eerst in Karlsborg maar nieuwe kit gehaald. Dat ging beter. Nooit weer op zondag naar de Bauhaus......

Omdat ik niet zoveel kan doen tijdens dat kitten en het allemaal nogal even duurde ben ik maar begonnen met het afschuren van het kozijn en de ramen in onze slaapkamer. Die had ik al eens gedaan, volgens mij was dit mijn eerste kozijn. Het was me echter niet naar de zin. Elke keer als ik er bewust naar keek dacht ik 'niet mooi gedaan'. Maar ja......schuren in je slaapkamer daarvoor moet je wel even over een drempel heen. Toch maar gedaan, het verven ben ik niet aan toe gekomen, dat komt morgen. Na het schuren de hele kamer schoongemaakt zodat we niet de hele nacht liggen proesten van het stof. Dat alles zal morgen nogmaals moeten want ik moest ook nog stukjes plamuren en dat moet ik morgen weer afschuren.... Je moet er wat voor over hebben. Maar wanneer mijn kozijn straks mooi strak in de lak zit en de nieuwe koof hangt met de nieuwe vitrage en gordijnen....Wat zal het dan mooi staan!

Morgen doe ik weer plaatjes...

Wordt vervolgd!....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten