maandag 18 maart 2019

Van alle markten thuis.....

Bij het terugplaatsen van de toiletpot brak er een stuk af van de buis van de water toevoerleiding  en zagen we dat er allemaal prut in de waterleidingbuis zat. Hij zat bijna helemaal dicht. We durfden niet aan de leidingen te gaan sleutelen omdat we onvoldoende materiaal en gereedschap in huis hadden en het was zaterdagavond. Gelukkig lukte het Gerrit om de leiding zo te monteren dat hij niet meer lekte en we de hoofdkraan weer open konden draaien, anders hadden we zonder water gezeten. Maar omdat we wisten dat de moer op de afgeknapte leiding niet het allermeeste grip meer had zaten we de zondag toch wel een beetje met samengeperste billen op de bank. Vannacht lag Gerrit er al een beetje wakker van en heeft hij bedacht hoe we dit probleem op zouden kunnen lossen. Ja ik schrijf wel stoer van we maar zelf heb ik er weinig aan gedaan moet ik eerlijk bekennen.  Ik kijk toe en geef commentaar....
Vanochtend zei Gerrit dat we een ritje naar Skövde gingen maken om daar bij de Biltema materiaal te halen om de leiding te repareren. Voordat we naar Skövde gingen heeft hij eerst de oude en geknapte leiding doorgezaagd, daarna hebben we hem door de vloer getrokken. Het andere stuk wat bleef zitten aan het systeem kon hij toen losdraaien met een grote baco sleutel en op het vrijgekomen T-stuk kon hij toen een stopmoer monteren. Daarna konden we veilig weg. 
Nieuwe buis gehaald met koppelstukken, nog wat andere boodschapjes in Skövde gedaan en snel weer naar huis om de klus af te maken.
Het verwijderde deel...

hier doorgezaagd en kijk hoe klein de doorgang is...

dit stuk zat dicht maar hebben we wat open geveegd...



 We ontvangen nu weer water in onze wc pot en kunnen nu het nieuwe toilet volop gebruiken. Het pijpje moet nog even worden geverfd, dat komt nog.
Zelf vond ik het nog wel even een spannend klusje, maar uiteindelijk was het goed te doen, Gerrit had het zo gepiept. Zo zie je maar dat je van alle markten thuis moet zijn wanneer je in een oud huis woont. Wat ik me nu alleen nog afvraag is hoe de binnenkant van de bestaande leidingen eruit zien. Het stuk waar we aan vast moesten monteren was wel open maar hoe is het verderop in de leidingen en kan het kwaad wanneer er prut in de waterleiding zit..... Ons water komt gelukkig ogenschijnlijk schoon uit de kraan, het smaakt niet vies, zelfs lekker vind ik. Voorlopig zijn de loodgieters problemen weer van de baan.

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten