dinsdag 19 maart 2019

Heb jij dat ook wel eens......

's Ochtends is het dekken van de ontbijttafel meestal een gezamenlijke bezigheid. Gerrit dekt en zet heerlijke koffie en ik maak het ontbijt gerecht klaar volgens Low Carb High Fat, nu al meer dan een jaar. Terwijl ik druk in de pannen sta te roeren hoor ik achter me ineens een kreet....'Gedverderrie!!!'. Ik denk wat is dat nu.. want ik had niets horen vallen. Dus ik draai me om en zie Gerrit bij de koelkast staan. Die ziet er vooral in de onderste helft erbarmelijk vies uit. 
Voordat ik verder ga vraag ik me af of jullie dat nu ook wel eens hebben. Je koopt iets uit de diepvries van de supermarkt, legt het in de koelkast en op een later moment trek je die open en zie je dat alles er onder zit. Het diepvries product is ontdooit en ligt lekker te lekken en te spetteren in je schone koelkast (tenminste ik hoop voor je dat die schoon was).
Gisterochtend had ik boodschappen gedaan. Ik had champignons op het lijstje staan maar die waren vers niet meer in onze ICA näre aanwezig. Omdat ik dacht dat Gerrit ze voor het avondeten moest gebruiken had ik ze uit de diepvries gehaald en in de koelkast gelegd. Gisteravond hoefden we echter niet te koken omdat we 's middags in Skövde al een hapje hadden gehad. Dus die champignons waren blijven liggen en lekten nu alles eronder. Bah.....Gelukkig waren het champignons deze keer, ik heb het ook al twee keer gehad met blauwe bessen en ik kan je vertellen dat je daar niet gelukkig van wordt. Gerrit stond al met het vaatdoekje in de hand maar ik zei 'laat het maar'. De zon scheen namelijk en dat toont zo mooi het stof overal, dus ik had al een klein schoonmaakkriebeltje en met het zicht in de koelkast werd dit een forse kriebel die ik niet meer kon onderdrukken. 
dit is em dan in vervuilde staat....

Dit zijn de boosdoeners, die koop ik niet weer!
 Na het ontbijt heb ik de koelkast onder handen genomen en nu ziet hij of zij (dat weet ik niet) er weer heerlijk fris uit net zoals de rest van de keuken die ik in één haal heb meegenomen in de schoonmaak.


Met nieuwjaar had ik als voornemen uitgesproken dat ik graag wat beter zou willen doseren. Wel dat voornemen was vandaag weer helemaal verdwenen hoor. Na de koelkast en de keuken en de thee ben ik de garage ingedoken terwijl Gerrit alle rommel naar de 'återvinning' bracht. Het zaagstof lag bijna centimeters dik overal waar je maar keek. Het was me wel even een klus maar ook deze is geklaard. Ik heb de vloer maar met de waterslang schoongespoten omdat het stof anders van hot naar her dwarrelt bij het aanvegen. 

Omdat we binnenkort op stap gaan naar Stockholm heb ik ook de was maar gedaan. De derde machine draait, een machine vol sokken. Dat is lekker ophangen straks.
Mocht je nu denken dat ik dit leuk vind....Nee in het geheel niet. 's Ochtends spookt het dan al in mijn hoofd om en wordt ik er ook wat zuur van. Maar ik doe het toch en nu zo aan het einde van de dag voelt het wel lichtelijk voldaan, als straks eerst die sokken maar hangen :)

Gisteren werden we trouwens opgeschrikt door berichten over een aanslag in Utrecht. Zo'n bericht blijft de hele dag wat in je gevoel hangen. De kranten en het nieuws hier in Zweden deden er ook melding van. De dader is gelukkig opgepakt en ik heb begrepen dat het tot nu toe niet geheel duidelijk is of het om een terroristische aanslag gaat of dat er een ander motief een rol speelt. Wij volgen het hier en mijn gedachten gaan naar die mensen die nu plotseling een groot verdriet hebben. 
Ik hoop maar dat het leven snel zijn normale ritme weer kan hervatten in Utrecht en de rest van Nederland.


Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten