woensdag 13 maart 2019

substantieel gewerkt vandaag.....

Ons werk aan het toilet is zover gevorderd dat we vandaag de tegeltjes konden plakken of zeg je tegelzetten? Het is een tegelzetter geloof ik. Maar goed, je gebruikt er lijm bij dus ik zeg maar plakken.
We hebben kleine witte tegeltjes gekozen van het soort 'rustiek'. Dat betekent dat het oppervlak van de tegeltjes een ietepietje niet egaal is er zit wat structuur in. We doen een kleine voeg van 2 mm. De kleine tegeltjes passen het beste bij de mozaïek tegeltjes in zwart/wit die op de vloer liggen. Die laten we liggen want die zien er wel schattig uit, en door hun leeftijd ook wat rustiek.



Om mooi horizontale lijnen te krijgen had Gerrit op 4 tegeltjes van onderen een lat geschroefd. Dat was ons uitgangspunt, de vloer loopt namelijk niet helemaal recht. Dat was een goed idee want we kwamen aan de bovenkant prachtig op één lijn uit. Later hebben we die lat weggehaald en de vier rijen aan de onderkant geplakt. Eigenlijk kwam alles uit zoals berekend. Vandaag was Gerrit de snijder en ik de plakker. Mijn knieën moeten er nog van bijkomen. Gerrit's knieën ook denk ik want hij is vandaag wel honderdduizend keer de keldertrap op en neer gelopen voor het snijden van tegeltjes. Ik zei nog van zet dat ding nu hier neer maar in de kelder kon hij hem mooi op de werkbank zetten en daar snijdt het beter.

En om een uur of 21.00, met de Brexit stemming op de achtergrond, plakken we dan hier het allerlaatste tegeltje. 10 pakken tegeltjes geplakt op deze vierkante meter.

Het begint nu wat te lijken. Morgen gaan we voegen met wit voegsel en behangen. Tussen het behang en de tegeltjes komt een plint. Voor proef heeft Gerrit er een stukje op gelegd, het past mooi en staat goed. Real live staan de kleuren van de tegeltjes en de plint wat beter bij elkaar dan hier op de foto. Ze schijnen hier wat rose maar dat komt van de verlichting in de hal.
Ondertussen weten we dat het Brexit voorstel is afgestemd en dat men in het Verenigd Koninkrijk ook geen harde Brexit wil en waarschijnlijk gaat vragen om uitstel. Het is dat er zoveel belangen een rol in meespelen maar je kunt wel zeggen dat het een hele soap is met de Brexit. Orderrrrr!!!! Order!


Wordt vervolgd....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten