dinsdag 26 februari 2019

Wat doen we met onze Sinnestriel

Onze 'Sinnestriel', zie hieronder de foto, hebben we nu een jaar of ...tig! Het is een Kooyman en De Vries Grundel bouwjaar 1976. Het is een schitterend bootje, 6.65 lang en 2.5 meter breed en helemaal perfect met alles erop en eraan. 
Hij ligt nu al ongeveer twee jaar binnen en we vinden het heel moeilijk te beslissen wat we ermee gaan doen. Gaan we de boot verkopen en kopen we hier in Zweden een andere boot of laten we de boot hier naartoe vervoeren en zoeken we hier een ligplaats in Näs. 
Verkopen gaat ons aan het hart, we zijn zo gehecht aan onze Sinnestriel! Wanneer we hem zouden verkopen dan gaat hij voor een schrootprijs weg. Boten hebben een slechte verkoopwaarde, we zullen er lang niet voor krijgen wat we er aan kosten aan hebben gemaakt. 
Laten we hem 'verschepen' naar Zweden dan zijn de kosten voor het transport niet misselijk. Het is namelijk een stalen boot en vrij zwaar, ik meen ergens tussen de 2500 en 3000 kg. Kopen we daarvoor een trailer dan brengt dat de nodige kosten met zich mee omdat we een zeer zware trailer moeten hebben en dan moeten we ook nog eens een sterke auto huren voor het trekken van de trailer. Onze eigen auto mag namelijk zo'n gewicht niet trekken. Huren we een trailer dan komt daarbij nog de huur van een sterke auto en dan moeten we 4 keer de reis naar Nederland vice versa maken (wanneer we in Nederland huren). Hier in Zweden huren hebben we nog niet onderzocht.
Dat is nogal wat om over na te denken. We zullen de diverse rekensommetjes naast elkaar gaan leggen en uiteindelijk wel tot een keuze komen. Maar zeg nu zelf....zo'n bootje..... verkopen??
Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten en water


 Om alle gedachten aan wel of niet boot even te doorbreken zijn we vandaag naar Örebro geweest. Ja ik zeg van Örebro maar meestal komen we niet verder dan de bouwmarkt en de Ikea en die liggen een paar km voor Örebro.
Wat moeten we in de bouwmarkt. Wel het begint een beetje te 'kluskriebelen'.
Boven hebben we een badkamertje, niet zo heel erg groot maar wel met alles wat we nodig hebben. De badkamer vraagt wat onderhoud, de radiator moet geschuurd en opnieuw geverfd en de deurpost ook. En wanneer je die dingen doet dan ga je het plafond ook even vernieuwen en de hoeklatjes idem dito. Bovendien wil ik graag een kastje in de douche om mijn spulletjes in te kunnen zetten. Op dit moment hebben we uitsluitend een wastafel, niet zo smaakvol! Dus we zijn gaan kijken naar een badkamermeubeltje, -tje want breder dan 60 cm kunnen we niet kwijt.

 We hebben heel wat meubeltjes gezien!



 Daaruit moet wel een keuze te maken zijn dacht ik zo. We gaan hierover ook diepzinnig nadenken.
Verder hebben we ook gekeken naar nieuwe tegeltjes voor in ons toilet beneden in de hal. Daar hebben we op de vloer van die hele kleine mozaïek tegeltjes zwart en wit. Het plan is om daar een soort witte tegeltjes bij te zoeken voor betegeling van de wand tot 1.30 hoog en daarboven dan een gezellig behangetje te plakken en ook in dit vertrekje een nieuw plafond..
We gaan vooral voor sober...
 En ik zet alles op de foto zodat we thuis nog weten wat we in de winkels hebben gezien.
hint..


 Gerrit kreeg helemaal de smaak te pakken en wilde ook nog kijken naar een nieuwe buitendeur. Deze vinden we erg leuk maar zelf denk ik dat we de bestaande deur prima kunnen renoveren.

Bij de Ikea hebben we lekker een kopje koffie gedronken, wel lekker kun je misschien beter weglaten, het heet koffie en we hadden wat te drinken. Eigenlijk moest ik ook nog een nieuwe lange naald hebben voor het doorprikken van de dikke kussens die we aan het maken zijn. Maar na de bouwmarkt en de Ikea was de energie op!

Misschien heb ik morgen wel een blogfeestje, ik zit namelijk bijna op 100 duizend views!


Wordt vervolgd.......







2 opmerkingen: