zondag 17 februari 2019

Nog een verjaardagscadeau.......

We zijn weer thuis! Vanochtend zijn we om half tien uit Sälen vertrokken en we waren om half drie vanmiddag weer thuis. Heerlijk vakantie vieren in eigen land en niet meer een nacht door hoeven halen om weer thuis te komen. De thuisreis was door een heerlijk winters landschap met een temperatuur van 0 tot 2 graden in Dalarna, in Värmland een graadje warmer en in Västra Götaland had het warm water geregend. Alle sneeuw is alweer verdwenen, zelf de grote bulten met aan de kant geschoven sneeuw voor ons huis. Dat had ik niet gedacht dat dat zo snel weer verdwenen zou zijn.
Hier nog heerijk winter

Hier al een beetje minder.
We hadden een lekkere vakantie, goed weer met nieuwe sneeuw die alles een sprookjesachtig aanzien gaf en goede pistes. Het zat allemaal mee behalve dan dat ongelukje waarin we terecht kwamen. Het skiën hebben we wat gemist! Volgend jaar beter!

Thuisgekomen hebben we eerst een pakket opgehaald dat voor ons bij de ICA van Lina was afgeleverd. Dat pakket daarin zat nog een verlaat verjaardagscadeau. Gerrit vond dat ik best een nieuwe naaimachine als verjaardagscadeau mocht aanschaffen. Eentje met mogelijkheden die mijn Singer Serenade 30 niet heeft. Hij ziet namelijk dat ik met veel plezier mijn handen gebruik om dingen te maken. ' Je kunt er nu nog mooi een poos plezier van hebben, over 10 jaar dan hoeft het niet meer' zo is zijn gedachtengang.
Mijn pakket ziet er zo uit.

 We beginnen niet direct met uitpakken. Eerst moeten de spullen nog uit de auto en Suzanne en Fredrik willen graag meteen door. Die moeten morgen weer werken, dat snappen wij wel. Dus auto uitpakken en andere auto inpakken,  uitzwaaien, was in de machine en alvast wat spullen boven brengen en dan naar de doos!

Ja en dan zit je achter een computer gestuurde naaimachine en hoe werkt dat dan. Ik heb eerst youtube er maar bij gepakt met 'unpacking Janome 9400 QCP'. Dat gaf al een beetje duidelijkheid. Daarna het filmpje Janome 9400  instructional DVD en per nieuw onderwerp maar kijken hoe ik dat op mijn nieuwe machine moet doen. Ik ben er wel een avondje mee zoet geweest maar nu heb ik dan de eerste beginselen onder de knie. Wat een fantastische machine waarmee ik veel kan doen.

Ik zit er nog een beetje koud bij met mijn nieuwe gekloonde vest aan. Het was namelijk 13 graden in de keuken toen we thuiskwamen. 
De bril erbij op, wat kan er fout gaan

 Na een half uurtje studeren kon ik hem inspannen en spoelen en daarna begon het leuke ontdekken van alles wat de machine kan. Ik heb een mooi lapje gemaakt met allerlei soorten steken. De gewone gebruikersteken, applicatie steken, afwerksteken, quiltsteken, creatieve steken, letters voor labels etc.

Het bedieningsgemak is groot. Alle mogelijkheden kan ik via het touchscreen zomaar tevoorschijn toveren. Ik hoop dat ik van deze machine net zoveel plezier ga hebben als van mijn Singer Serenade 30. Ja ...wat ik nu daarmee moet? 

Dat brengt mij overigens ook nog bij een lezersvraag. Nu ik mijn gekloonde vest af heb, ik heb het op de foto's hierboven al aan, wil ik weer een nieuw breiwerkje starten. Ik zou een trui willen breien met onderstaand vlechtwerk. Nu ben ik al bezig met een proeflapje maar is er misschien een van mijn lezers die de techniek onder de knie heeft en het voor mij op papier kan zetten? Ik heb nu namelijk wel een proeflapje met een soort van vlecht maar het is nog niet 'je van het'! Ik kom steeds niet uit met het aantal averechtse steken tussen de gevlochten banen. 


Hier mijn probeersel:
Het is nog wat een broddellapje, zou mijn moeder wel zeggen. Maar wie weet....krijg ik goede informatie en kan ik los.

Ja en nu is het toch weer wat een blog over handwerken geworden. Niet echt Henk zijn onderwerp. Henk sla deze maar weer over jongen! Volgende keer weer beter!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten