maandag 4 februari 2019

Nog meer sneeuw....

Vanochtend was ik al vroeg wakker zo rond een uur of zes. Ik ben naar de keuken gegaan om even uit het raam te kunnen kijken of er ook nieuwe sneeuw was gevallen. Gisteren hadden we namelijk een hele schep om de oprit en de toegang tot ons huis weer een beetje sneeuwvrij te maken. Met de work-out van gisteren nog voelbaar in mijn rug zag ik tot mijn genoegen dat alles nog mooi sneeuwvrij was. Ik heb een kopje thee gedronken en ben met een gerust hart nog weer eventjes gaan slapen. 
Bij het wakker worden was de wereld echter opnieuw weer nog witter geworden. In de tussentijd was er zomaar weer een nieuwe 20 centimeter sneeuw gevallen. Pfff! Dat wordt opnieuw weer aan de schep vandaag. Koning winter laat zich van zijn allerbeste kant zien. Niet eerder hebben we hier zoveel sneeuw meegemaakt.En het blijft nog eens liggen ook zodat we de hele dag een soort van wintersport gevoel hebben.
Na de koffie hebben we opnieuw de oprit sneeuwvrij gemaakt. We raken er al een beetje in getraind. Een klein uurtje werk en we kunnen de auto uit de garage rijden. Maar ondertussen ligt onze oprit ingebed in sneeuwranden van een kleine meter hoog. Door de straten van het dorp rijdt steeds een tracker met een sneeuwschuiver op de voorkant. In het dorp vind je overal grote bulten sneeuw. Dat zal nog een tijd duren voordat dat weer verdwenen is. Het komt ook regelmatig voor dat we de entre van de oprit net sneeuwvrij hebben gemaakt, vervolgens de sneeuwschuiver langskomt waarna we weer opnieuw de sneeuwschuiver ter hand kunnen nemen. Zo gaat dat. 
Vandaag hebben we een klein tochtje door de sneeuw gemaakt. We zijn naar Gammelrud gereden aan de andere kant van het Viken. Het was prachtig met dikke lagen verse sneeuw op de takken van de bomen en op de dennen. Een waar sprookjeslandschap.





Op deze foto's laten we de honden even uit in het bos tegenover ons huis. Gelukkig is er een smal pad want anders zouden ze maar amper boven de sneeuw uitkomen. Arvid ziet de sneeuw voor een levensgrote bak met brokken aan. Hij loopt constant de happen in de sneeuw waarna hij vervolgens dan moet proesten. Hij knort erover, net een varken!

 De sneeuw is koud voor hun poten. We hebben schoentjes in de bestelling voordat we straks naar Dalarna gaan waar het nog veel kouder is dan bij ons.
Vandaag hebben we wat muziek van Spotify gedownload. We hebben een klein luidsprekertje waarmee we straks mooi een beetje muziek kunnen luisteren. Een begin van de voorbereidingen zou je kunnen zeggen.
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten