donderdag 3 januari 2019

Dus toch......En wat klinkt het mooi!

 Vandaag bij het ontwaken beloofde het een droge en mooie dag te gaan worden. Tijdens het ontbijt scheen de zon zo mooi op de boomtoppen aan de overkant van het dal dat zelf nog ietwat in het ochtendschemer was gehuld. Gerrit en ik hadden zin om te gaan wandelen in Tiveden. Een dagje vakantie in eigen land zou je kunnen zeggen. Ons bleek, zo tijdens ons uitstapje, dat het hier in onze omgeving toch wel aardig heeft gevroren terwijl wij in Nederland wat in het herfstweer verkeerden. Alle meren lagen er in bevroren staat bij. Prachtig ijs echt spiegelglad, de schaatsers in Nederland zouden er jaloers op kunnen worden. Toch zien we hier bijna niemand schaatsen, ook vandaag niet.....of misschien toch....?
In Tiveden was het overheerlijk rustig. Er stonden een stuk of 8 auto's geparkeerd maar we zijn  tijdens onze wandeling niemand tegengekomen en hebben ook niemand gehoord. Het was heerlijk stil!
Eerst maar even een aantal foto's van al dat moois.







We hebben vandaag de gele route gelopen. Dat is een beetje uitdagend, het is een route met klim en klauterwerk. Nu kunnen we dat gelukkig nog prima aan maar hier en daar waren de rotspartijen een beetje glad door opgevroren water. Dan is het echt oppassen geblazen. We moeten geconcentreerd lopen en het gaat prima!



 Na anderhalf uur zijn we weer terug bij af. Een heerlijke wandeling die gelijk ook een goede oefening is voor onze beenspieren die we straks voor onze vakantie in februari nog nodig zullen hebben.
Met een klein ommetje zijn we huiswaarts gereden. Op een van de meertjes die we passeerden in het park was men aan het ijsvissen. Dat zag er gezellig uit met wakken in het water en per wak een visser en een kampvuur bij de vissershut aan het meer. En....als je goed kijkt zie je op deze foto's zelfs een schaatser voorbijkomen. Dus toch! Ik heb het raampje van de auto er even voor geopend om te horen hoe het klinkt. Prachtig!





In de namiddag kwamen we weer thuis aan en heb ik nog een poging gedaan tot het bakken van knäckebröd en bröd. Geen succes overigens, ondanks de toegevoegde eieren en Huskmeel en Chiazaad valt het uit elkaar. Geen idee wat ik fout heb gedaan. Het smaakt heerlijk maar is niet besmeerbaar. Je kunt niet altijd geluk hebben!

Wordt vervolgd.....






Reageren op dit blogartikel?

Dat gaat als volgt:
-      Klik op 'opmerkingen' of 'geen opmerkingen'  voor het openen van het reactieformulier
-      Schrijf je reactie
-      Ben je ingelogd als Blogger klik dan op plaatsen en je reactie verschijnt in beeld onder het blogartikel
-      Ben je niet ingelogd omdat je geen inlog hebt en die ook niet wilt hebben, reageer dan als anoniem en los het puzzeltje op dat je aangeboden krijgt.
-      Zet bij een reactie als anoniem wel even je naam eronder (als je dit wilt) zodat ik weet wie je bent.
-      Ik reageer altijd terug met een berichtje want ik vind reacties superleuk!

-      Reclame reacties worden niet op prijs gesteld en zullen worden verwijderd!
-   Ik heb geen reclame op deze blog en ben dat ook niet van plan zodat mijn vraag om reacties niet een financiële kant heeft.

2 opmerkingen:

  1. Mooi dat ijs. Gan jullie als Friezen ook nog zelf de ijzers onderbinden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Pim..... een vraag van een echte liefhebber! Wij zijn geen fanatieke schaatsers meer, voorheen wel maar we willen wat om de botten denken en het ijs geeft niet mee. Skiën doen we wel maar dat is geen antwoord op je vraag. Overigens voor jou en Jekke nog de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar!!

    BeantwoordenVerwijderen