zondag 6 januari 2019

Het Viken bedekt met ijs....en een nieuwe kaart

 Vanmorgen na het ontbijt heb ik nog een paar uurtjes gewerkt aan het herstellen van mijn computer. Ik heb gezocht op internet naar een survey van Safari en ik kwam zo op een site met informatie. Die site gaat over Google maar ik had dus diezelfde ervaring met Safari. Precies dezelfde methode.
Voor wie geïnteresseerd is, hierbij de info over wat de pop ups (waarop ik dus klikt zie blog van gisteren)kunnen doen:

''Potentieel ongewenste programma's vertonen kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere intrusieve advertenties dankzij tools die de het plaatsen van grafische inhoud door derden bovenop elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak ook de onderliggende website-inhoud en dit verstoort de surfervaring aanzienlijk. Bovendien linken de intrusieve advertenties vaak door naar kwaadaardige sites en kunnen zelfs scripts worden uitgevoerd die zijn ontworpen om malware te downloaden en te installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in computerinfecties met hoog risico. De PUP's verzamelen waarschijnlijk ook informatie over de surfactiviteit op internet van gebruikers. De verzamelde gegevens kunnen persoonlijke gegevens bevatten die ontwikkelaars delen met derden (mogelijk cybercriminelen). Er is een grote kans dat de persoonlijke informatie wordt misbruikt om inkomsten te genereren. Daardoor kan de aanwezigheid van app(s) voor het bijhouden van data leiden tot ernstige schendingen van de privacy. Ook voeren PUP's vaak op de achtergrond verschillende processen uit (bv. het minen van cryptocurrency zonder toestemming van de gebruikers). Door stiekem misbruik te maken van systeembronnen verstoren mogelijk ongewenste programma's de algehele systeemprestaties. Verwijder ze daarom onmiddellijk. ''

Wel ik snap het niet helemaal maar toch...

Ik heb daarom vanmorgen mijn computer gescand en er een up to date virusscanner opgezet die de threats heeft verwijderd. Heb direct ook maar een upgrade gedaan naar Mojave. Daarnaast heb ik een vervangende creditcard aangevraagd. Door dit hele gedoe met wachtwoord wijzigingen synchroniseerde de fotostream niet goed meer tussen mijn iphone en mijn MAC en ook dat heb ik nu weer lopen. Het enige wat het nog niet goed doet is het inloggen op Blogger in safari. Om in te kunnen loggen moet ik steeds eerst de geschiedenis wissen. Dan kan ik één keer inloggen maar daarna weer niet. Op Chrome gaat het goed zodat ik die nu maar gebruik. Ik kan er niet achter komen wat dit is. Mocht er iemand zijn met tips dan houd ik me aanbevolen.

Na dit alles en het gedoe in de dag van gisteren had ik er even helemaal genoeg van en was ik moe. Na de afwas zijn we daarom eerst maar eens lekker uit gaan waaien bij Näs. De wandeling was heerlijk bij windstil weer en Näs was prachtig. Het Viken ligt bijna helemaal bedekt met ijs. Vandaag lag er weer wat water op want het was boven nul. Nu, vanavond en vannacht, vriest het weer een beetje.

De wolken en de blauwe lucht weerspiegelen op de gladde ijslaag 

We lopen meestal even naar het betonnen blok op het einde van de pier. Aanvankelijk dachten we dat dit een molensteen was maar vandaag hebben we hem eens wat beter bekeken. Ik denk nu dat er een soort lichtbaken heeft gestaan omdat  vroeger aan de pier de boten met handel aanmeerden. Op de steen zelf zijn ook geen groeven te zien en in het midden zit een ijzeren plaat met bouten. Dus ik denk dat er iets op gemonteerd is geweest. Een molensteen is het zeker niet.

 We hebben een poosje over het meer staan kijken en zijn toen weer terug gewandeld. We hadden de zon, die af en toe scheen en af en toe weer achter de wolken verdween in de rug. Op een gegeven moment draaide ik me om en zag ik het zonlicht mooi door de wolken verneveld over het land schijnen. Ik kon er nog net een foto van maken voordat mijn telefoon helemaal leeg was en uitging. Het was één dikke waas van zonlicht, echt zo mooi.

Thuisgekomen heb ik de rest van de middag in de keuken staan bakken, het huis rook heerlijk naar mijn sesamcrackers met zonnebloempitten die deze keer goed gelukt zijn.


Wordt vervolgd......





Reageren op deze blog:

Dat gaat als volgt:
-      Klik op 'opmerkingen' of 'geen opmerkingen'  voor het openen van het reactieformulier
-      Schrijf je reactie
-      Ben je ingelogd als Blogger klik dan op plaatsen en je reactie verschijnt in beeld onder het blogartikel
-      Ben je niet ingelogd omdat je geen inlog hebt en die ook niet wilt hebben, reageer dan als anoniem en los het puzzeltje op dat je aangeboden krijgt.
-      Zet bij een reactie als anoniem wel even je naam eronder (als je dit wilt) zodat ik weet wie je bent.
-      Ik reageer altijd terug met een berichtje want ik vind reacties superleuk!

-      Reclame reacties worden niet op prijs gesteld en zullen worden verwijderd!
-   Ik heb geen reclame op deze blog en ben dat ook niet van plan zodat mijn info over reacties niet een financiële kant heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten